И все пак, политици, дневният ред на хората е по-важен

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10465538 www.24chasa.bg

За последно тази година откриваме парламент - трети нов поред. Хубави приказки се казаха, както му е редът, чудесни пожелания и обещания се чуха, както сме свикнали.

Въпросът е с какво ще се захванат депутатите и каква ще я свършат. Разбира се, тяхна е задачата да гледат отвисоко народните работи, да кроят стратегии и перспективи за светлото бъдеще. Обаче не се разбра много каква я мислят за настоящето. А то, настоящето, е всъщност дневният ред на хората. Още по-ясно казано - днес и сега българите се вълнуват от няколко основни неща.

Да започнем с вируса. Колко още вълни да очакваме, ще има ли задължителни ваксини? Какво ще се прави със зеления сертификат (ще важи ли той за депутата в парламента, или да, както за целия народ)? Ще ходят ли децата на училище, ще има ли редовно тестове за тях? Идва ли ред на задължителните ваксини?

И още - как ще изкараме тази зима при очаквани високи цени на ток, парно и бензин? И ще стигат ли парите на възрастните да си купят хляб и лекарства? Ще има ли работа за онези, на които вирусът и кризата изядоха работните места? Колко ще ни удари по джоба инфлацията?

Много въпроси се събраха, но това е дневният ред на хората и той е с предимство, защото се отнася до живота им тук и сега.

  • Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Идеята за общо честване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, която обмислят правителствата на България и Северна Македония, звучи като разумен опит да намерим разбирателство помежду си с вардарските ни братя. По принцип, когато става дума за почит към някой покойник, винаги е редно роднините, каквито и делби да имат
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо