Защо депутатите пак се дърпат от зеления сертификат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10470204 www.24chasa.bg

Странно защо депутатите се дърпат от зеления сертификат и когато ги питат дали ще го въведат в парламента, започват да го усукват. Нещо повече - в събранието има една партия, чиито депутати тръгнаха напред с обещанието, че ще го махат изобщо.

Но докато зеленият сертификат е в сила и докато българският гражданин е длъжен да го има, за да влиза в затворени обществени пространства, редно е това правило да важи и за българските депутати. Първо, защото те са част от българския народ. Вярно, представителна, но затова пък - второ, трябва да дават пример на своите сънародници как се спазват правилата и наредбите.

Голяма част от учениците например дълго време не са стъпвали в клас точно заради опасността от заразяване. Как обаче да разберат защо са потърпевши от забрани и правила, а същите забрани и правила не са в сила за депутатите? Ако наистина ще има нов стил на управление, зеленият сертификат трябва да важи за всички граждани. И за депутатите без изключения! Не е толкова страшно, пък и пример трябва да дават.

  • Ще стане ли омикрон омегата на пандемията

    Ще стане ли омикрон омегата на пандемията

    Сега, през зимата на 2022 г., светът логично се пита няма ли да има най-после край пандемията? Нали още в началото на 2020 г., когато ужасът на коронавируса ни скова, имаше плаха надежда, че всяка пандемия трае две години и после отпуска хватката си. И ето че днес все повече утвърдени експерти смятат
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо