“Бунтът” на депутата - ала Джокович или като глиган в люцерна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10608994 www.24chasa.bg

Един депутат (проф. Чорбанов) смело ще се запъне на входа на парламента, ако някое служебно лице посмее да го попита има ли зелен сертификат. Вероятно неговото бунтарство ще последват и неколцината му колеги от “Възраждане”, а може би ще има последователи и от редиците на “Има такъв народ”.

Накратко - депутатите български дават пример на народа как се брани гражданска позиция. Има обаче две големи възражения за подобно поведение и нека депутатите да го знаят, ако досега не са били наясно. На първо място - всяко бунтарство е смислено, стига да не противоречи на обществения интерес и още повече - да не е с цената на хиляди изгубени човешки животи. А какво друго е “бунтът” на доц. Чорбанов и колегите му, ако не открита подигравка с хората, които загинаха от COVID, защото системата и здравеопазването не се справиха с опасната инфекция.

Има и второ - още по-важно: депутатът е човек, който трябва да дава пример как се спазват законите и наредбите. Другото дори не е бунт ала Джокович, а е полягане на глиган в люцерна (по цветното определение на самия проф. Чорбанов).

Кой е Андрей Чорбанов

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо