Заплашваният Чобанов се гневи на ДБ: Морски свинчета, плавате на разследванията ми, крякате, а сега игнор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10624416 www.24chasa.bg
Атанас Чобанов

Ден след като журналистът Атанас Чобанов обяви, че чужда служба го предупредила за заплаха, собственикът на сайта bird.bg пусна остро язвителен пост срещу “Демократична България”:

“Между другото е забавно, че мафиотите от ДПС се загрижиха за “свободата на словото” и заплахата срещу мен, а от ДБ пълен игнор. Морски свинчета нещастни, които доплуваха до Догансарай на гребена на моите разследвания и окрякваха “подвига си” две години, а сега Пеевски ги е препарирал с поглед от първия ред в парламента.”

Чобанов още в понеделник изради недоволство, че нито новото правителство, нито българските спецслужби се задействали по повод заплахата срещу него.

Христо Иванов и Ивайло Мирчев снимата клип как пристигат с гумена лодка на Росенец.
Христо Иванов и Ивайло Мирчев снимата клип как пристигат с гумена лодка на Росенец.

Във вторник пък едно от споменатите от журналиста имена - американският влиятелен демократ Тони Подеста, разпространи чрез БТА опровержение, че няма връзки с депутата Пеевски, за каквито Чобанов пише. Адвокатът на Подеста - Роналд Джейкъбс, нарича “необосновани” твърденията, че лобира за български компании.

Морско свинче
Морско свинче

  • Ценното в трите урока на папата

    Ценното в трите урока на папата

    Духовните водачи имат и привилегията, и призванието да познават отблизо какво вълнува хората днес и сега и какъв е техният дневен ред. Затова нека се опитаме да намерим ценното в трите урока, които папа Франциск е споделил с премиера Кирил Петков по време на аудиенцията във Ватикана. Има няколко ключови думи от този разговор: корупция, инфлация
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо