За грозните нападения над лекари трябват максимални наказания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10675713 www.24chasa.bg

Абсурдна е тезата, че български лекари са виновни за смъртта на техни пациенти, болни от коронавирус или ваксинирани срещу него. Още по-абсурдно е да се нападат лекуващи лекари със същите аргументи.

Виновни, разбира се, са онези, които тръгват на лична саморазправа с медиците. Като в случая с Венци Чикагото, “горд знаменосец на антиваксърството”, решил да търси публично признание, като размахва юмруци над лекуващ лекар. Още по-скандално е, че се използва случай с починал преди няколко месеца.

Но най-фрапиращото е, че продължава да се дава широка територия за всякакви антиковид теории, да се внушава на хората, че пандемия няма, а лекарите убиват. Нищо от това, разбира се, не е вярно, но то продължава да пречи на битката на лекарите с опасния вирус. Пречи и на кампанията за ваксиниране, затова България е последна в ЕС по процент имунизирани срещу COVID. Освен това дава лъжливи аргументи за истерия и агресия срещу лекарското съсловие.

Да не забравяме, че лекарите по призвание спасяват човешки живот, не го погубват.

Затова и нападенията над лекари и медицински персонал трябва да бъдат наказвани максимално строго и без колебание.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо