Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10683896 www.24chasa.bg

Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си?

Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира, като спука гумите на колата?

Толкова ли никой от съседите не е чул или видял нещо подозрително, докато двамата убийци са разнасяли тялото на жената напред-назад?

И защо за това толкова брутално, спиращо дъха престъпление се говори някак между редовете, между другото?

Дойде ли време, в което животът на един успял човек се разменя срещу неплатени кредити (от единия престъпник) и покупка на нова кола (за неговия съучастник)?

Възможно ли е обществото ни толкова да е обръгнало при поредната новина за убийство на човек, за насилие над жена, та дори тя да не предизвиква масово възмущение, а по-скоро влиза в графата “поредната жертва”.

И дали мълчаливото подминаване на случая не е заради това, че жертвата е богат човек, още повече пък собственик на няколко аптеки?

Да, всички тези въпроси са всъщност тежки житейски дилеми. Какво излиза - че никой не е застрахован за живота си, ако всеки психопат или редови кандидат-убиец реши да се справя с битието си, като отнема нечий живот.

Страшно е. И затова отговорите на тези въпроси не бива нито да се отлагат за утре, нито да се подминават с ехидна усмивка, нито да се самозалъгваме, че това не се отнася до нас.

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо