Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10726514 www.24chasa.bg

След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил.

Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия, а същевременно Кремъл говори с наследника на Фидел Кастро за разполагане на руско оръжие на Острова на свободата.

Остава само някой нов Хрушчов да удря с обувката от трибуната на ООН. Парадоксално е, но човечеството сякаш се състои от лоботомирани, които повтарят всички ужасни грешки на предците си. Първо милиони хора вярват в небивалици за коронавирусите и епидемията не утихва, после заплахата от ядрено унищожение отново става реална въпреки усилията на поколение лидери през осемдесетте години тази угроза да бъде премахната.

Задава се отново опасността от война в Босна и повторение на Сребреница. Затова Северна Македония трябва да стане стабилизиращ фактор на Балканите с приемането ѝ в ЕС.

Материала по темата четете тук.

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо