Страната на мокрите печати

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10734569 www.24chasa.bg

Мерките срещу COVID не е нужно да бъдат много строги и повсеместни, а да бъдат внимателно обмислени. Нищо повече.

Сега, във времето на варианта омикрон, който наистина се разпространява по-бързо, е очевидно, че трябва да се намалят струпванията на хора от т. нар. рискови групи - възрастни, хронично болни, инвалиди. Те така или иначе не ходят по дискотеки, но изискването, за да получат безплатните си лекарства, дето вече се изписват с електронна рецепта, да ходят на четири опашки е безумно.

Както е известно, България е страната на мокрия печат. Въпреки че има решение за електронно изписване на лекарствата, болните трябва да ходят на опашка при специалиста, при когото са диспансеризирани, при личния лекар, който да им издаде електронна рецепта, и да поставят мокър печат върху рецептурната си книжка в районната здравна каса, после в аптека - да си получат лекарствата.

От началото на епидемията един-два пъти бе удължаван срокът на валидност на изписаните лекарства, което не е най-великото решение, но поне намаляваше малко тормоза над болните.

Редно е да има някакво кардинално решение, което, при положение че има електронни рецепти, да даде възможност да се премахнат част от опашките. Просто е.

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо