Регламент за родители, но след като изтърпяха COVID несгодите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/11567592 www.24chasa.bg

Добре е, че с промени в закона се прави опит за по-добър регламент за родителите, чиито деца са върнати от училище и поставени под карантина. 

Преди 2 години започна пандемията от COVID и освен другите огромни проблеми, които създаде, бе голямо изпитание за родителите на деца в предучилищна и училищна възраст. Локдауните ту пращаха децата онлайн, ту ги връщаха в клас, а родителите... да му мислят.

Добро законодателство е това, което бързо анализира казусите в цялото им многообразие и предлага мерки, които са задоволителни за засегнатите във всеки един от случаите.

Така че новият регламент за болничните на родителите идва малко късно - COVID пандемията вече затихва. А в нашата страна твърде често се използва поговорката “По-добре късно, отколкото никога”.

  • Защо е важно правителството да има програма

    Защо е важно правителството да има програма

    Правителството на Жан Виденов остана в историята на последните 32 години като най-слабото заради зърнената криза, фалита на банките и космическия ръст на инфлацията. Мнозина наблюдатели твърдят, че чак такъв провал с изпълнителната власт днес е невъзможен. Дано да са прави! Има обаче и един важен детайл, който е добре да се напомни
  • Мая Манолова СНИМКА: АРХИВ

    Мая Манолова: Надминаха Борисов! Не повярвах за закона за наказателните списъци

    "Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента". Това написа във фейсбук Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" относно черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо