Хейтърът ли е човек на годината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2551564 www.24chasa.bg

Кои водят в списъка на хората, посочени от читателите на сп. “Тайм” за човек на годината? Египетският генерал Абдел Фатах ал Сиси, свалил с преврат ислямиста Мохамед Мурси, турският премиер Реджеп Ердоган и попзвездата с противоречива слава Майли Сайръс.

Ако тези класации са огледало на времето, какво да кажем за световната 2013 година? Да припомним, че имаше времена, когато човек на годината беше личност с мащаба на покойния Нелсън Мандела.

А у нас? Както вървят нещата, като човек на годината едва ли не ще се очертае фигурата на хейтъра. Дотам ще я докараме с нарочването на врагове, с омразата, която се лее в публичната реч, с проявите на неприязън и агресия към бежанците, с конфронтацията и ожесточените политически битки.

  • Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Ако чиновниците от външното министерство спазят буквата на закона, ще трябва да организират избори на Халкидики насред ноември. Това се налага се заради едно очевидно недоразумение в Изборния кодекс - да се откриват секции извън България там, където на последните 5 вота е имало над 100 избиратели. Тук дори не става въпрос за възможността да се
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо