Зима е, на пътя по-внимателно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2585987 www.24chasa.bg
По идея на Пламен Илиев

В последните години мрачната тенденция да се дават по 1000 жертви на катастрофи по пътищата в България беше прекъсната. Броят на загиналите спадна значително и всички се радвахме, че поне в това отношение не оглавяваме поредната европейска класация.

Но след тежки инциденти като този от вчера или другия отпреди седмица трябва отново да си припомним, че пътят, особено през зимата, може да бъде опасен. Че когато зад волана седнат млади и неопитни, но прекалено самоуверени водачи, белята често е предизвикана. От висока и несъобразена скорост, от подценяване на пътните условия, а в много от случаите и от надценяване на уменията на младите шофьори.

Идват много почивни дни и хиляди ще тръгнат на път. Преди да се качат на мощните си коли, шофьорите да не забравят, че с пътя шега не бива, и да карат внимателно.

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо