Кой е виновен за смъртта на Албена

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2652885 www.24chasa.bg
По идeя на Малина Дончева

8-годишно дете, единствено в семейството, почина от двустранна пневмония, защото лекарите преценили, че състоянието не е достатъчно сериозно, за да я приемат в болница.

Дано не е вярно съмнението на родителите на Албена, че не им обърнали внимание, защото са цигани. Ако обаче това наистина се окаже аргументът с най-голяма тежест, това е престъпление и то трябва да бъде наказано с цялата тежест на закона.

Недопустимо е в наши дни едно дете, заведено навреме на лекар, дори получило лекарства, да не бъде обгрижено внимателно, за да се излекува докрай. Вместо това лекарите са подценили важността на случая, а Албена е платила с живота си тяхната небрежност.

  • Трябва хладен разум за помощите заради парещите енергийни цени

    Трябва хладен разум за помощите заради парещите енергийни цени

    Премиерът Стефан Янев заяви, че се обмислят мерки за компенсиране на скъпия ток. Работна група с водещи от финансовото министерство обмисля как да се компенсира бизнесът, а в бъдеще и домакинствата от скачащите цени. “24 часа” научи, че идеите са около работещата схема 60/40, но всичко било още в сурово състояние
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо