Клише е, че ромите чакат само на помощи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2674263 www.24chasa.bg
По идея на Пенчо Петров

Евгени Янков от добричкото село Пчелино има силен аргумент, с който да разбие натрапчивия образ за циганите, че те живеят само от социални помощи и кражби. 

Оказа се, че той е не просто работлив човек, а е най-големият производител на дини в Европа. При това дава добре платена работа на още 40-50 човека.

Примерът му може да стане заразителен, ако и други хора го последват - не толкова в амбицията да станат най-големите земеделски производители, но поне да могат да изкарват хляба на семейството си, вместо да стоят и да чакат без работа.

Тогава може да отиде в историята и клишето, че ромите чакат наготово и разчитат единствено на помощи. Животът го опровергава с примера на Евгени Янков.

  • Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Ако чиновниците от външното министерство спазят буквата на закона, ще трябва да организират избори на Халкидики насред ноември. Това се налага се заради едно очевидно недоразумение в Изборния кодекс - да се откриват секции извън България там, където на последните 5 вота е имало над 100 избиратели. Тук дори не става въпрос за възможността да се
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо