Циганинът Здравко шамароса Льо Пен

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2791239 www.24chasa.bg
МАЛКИЯТ ИВАНЧО По идeя на П. Владимиров

Циганинът Здравко от шуменското село Златна нива, който намери портмоне с пари и го върна, без дори да го отвори, удари звучен шамар на френския националист Льо Пен. Онзиден политикът за пореден път нападна събратята му. Както обикновено направи внушение, че циганите отиват във Франция, за да крадат. Преди това сравни ромите с крадливи птици.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Здравко обаче намира портфейл с пари и го връща. Напук на Льо Пен и съмишлениците му в Европа. Льо Пен едва ли ще научи за честната постъпка на Здравко, а и Здравко едва ли знае кой е Льо Пен.

Шамарът на Здравко по устата на френския националист идва да отрезви политиците, които яхат национализма, за да печелят гласове и симпатии от електората. И за пореден път показва колко са глупави клишетата и обобщенията.

Хората са различни - едни са честни, други крадливи. И едните, и другите ги има сред всички групи.

Много от политиците и държавните чиновници също крадат. И те са известни с това си умение. Но не може да се каже, че всички са крадци и мошеници.

  • Данъци се плащат от всички, за да има за всички

    Данъци се плащат от всички, за да има за всички

    Само за няколко седмици НАП отвори доста широк фронт срещу сивия сектор и неплащането на данъци. Приходната агенция въведе тотален данъчен контрол над горивата, после мина към фирмите с големи касови наличности, последната акция е проверка на онлайн търговците. Действията на НАП са похвални, защото сивият сектор и неплащането на данъци
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо