Защо ни е реч за Нова година

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2828813 www.24chasa.bg
По идея на Петър Гонков

В една реклама се казваше, че традициите повелявали това и онова. Изглежда, по такъв стар шаблон (още от времето на Тодор Живков) всяка година президентът поздравява българския народ минути преди да настъпи новата година. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Опитва се да каже на българите умни и оптимистични неща, дори да ги окуражи, но в крайна сметка се получава нравоучително и скучно послание, което малцина изслушват докрай. Защото бързат да напълнят чашите и да си честитят празника сред новогодишните гърмежи.

Затова тази традиция трябва да иде по реда си в историята. Традициите вече не са това, което бяха, ако продължим с онази телевизионна реклама.

Ако държавният глава иска да се обърне към нацията преди Нова година, да направи равносметка за отиващата си година, това може да стане например няколко часа преди полунощ или на 1 януари.

Тогава със сигурност няма да го възприемат като човека, без когото следващата Нова година няма да дойде, а и освен това ще го чуят много повече хора и ще се замислят над казаното.

  • За повече коли трябва добра инфраструктура

    За повече коли трябва добра инфраструктура

    България е в дъното на класацията на страните в Европа по брой автомобили на глава от населението. У нас са 407 на 1000 души. За сравнение, в Италия има 663 автомобила на 1000 души. Отделен въпрос е, че българският автомобилен парк е най-остарелият в Европа - караме вехти и потрошени коли. Докато светът върви към автомобили
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо