Живот с брадва под възглавницата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2916263 www.24chasa.bg

Значително полицейско присъствие опаса парламента в очакване на някакви протести и преки атаки към сградата на събранието. Нищо такова обаче не се случи.

В същото време хиляди българи по селата пищят от кражби денем и нощем. Само според официалната статистика миналата година са станали над 60 000 кражби. А тя, официалната статистика, лови част от набезите, защото често хората в отчаянието си дори не подават жалби. И десетки хиляди са изгорели - изгубили са имот, животни, преживели са такъв стрес, че сега спят с брадва под възглавницата.

Не е ли тогава по-логично силите на българската полиция да бъдат насочени там, където хиляди хора страдат от кражби и се боят за живота си? Логично е. Хората се вдигат на бунт за имота и живота си. Искат да живеят нормално, а държавата да защити собствеността им.

 • Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Съдийската колегия на ВСС стартира процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) Ако и пленумът на кадровия орган одобри хронограмата, официалното начало ще бъде на 30 септември, а гласуването на 14 януари догодина. Изборът на тримата големи в съдебната власт по традиция предизвиква емоции
 • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо