Частен фалит! Медалът има и обратна страна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3108798 www.24chasa.bg
По идeя на Иванка Георгиева

Спорът да има ли закон за фалит на физическите лица, който се води от повече от година, е на път да бъде решен. До 6 месеца правителството се нагърбва такъв закон да бъде написан и ако мине през парламента, да влезе в сила догодина.

Безспорно е, че гражданинът трябва да е защитен срещу своеволия от страна на кредитора. Стотици българи всяка година остават на улицата заради отнемане на имоти и бизнес, защото не успяват да изплащат кредити с високи лихви.

Но медалът има и обратна страна. Пишещите закона, а и хората, които смятат да се възползват от него, трябва да са наясно, че веднъж обявил фалит, граждадинът Х влиза като голяма черна точка в регистрите.

И след това трудно може да вземе и 100 лв. назаем.

  • Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    В хубавото време и наболата свежа зеленина на всички ни се иска ограниченията да паднат. И сигурно новината, че държавата обмисля да разхлаби противоепидемичните мерки, радва всички. Броят на болните от COVID спадна наполовина в сравнение с началото на ограничителния период - значи мерките работят. И ако тенденцията продължи
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си