Защо е важен рейтингът на университетите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3112445 www.24chasa.bg

Рейтингът на висшите училища в България, който ще бъде оповестен днес, всъщност е изключително полезна класация. Тя е важна и за кандидат-студенти, и за ректори, и за предприемачи, и за тези, които управляват системата на образованието. Особено при твърде високата в момента младежка безработица. Хубаво е, че рейтингът дава конкретни практически данни за това какво работят висшистите, които завършват определена специалност в определен университет, какви доходи получават, колко от дипломираните младежи остават в България и каква е безработицата сред тях. Това е безценен ориентир, за да започне да се преодолява проблемът - хем много висшисти не могат да си намерят работа по специалността, хем различни отрасли на бизнеса не могат да си намерят подходящи кадри.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Ексклузивна информация за рейтинга четете в "24 часа" утре. Очаквайте и книжка за това кои специалности са най-престижни и в кои университети.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо