Въведете застраховка “Политическа отговорност”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3265965 www.24chasa.bg

Държавата спешно трябва да въведе и да започне да прави застраховка "Политическа отговорност".

Случаят с гражданина Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, е поредният, заради който България ще бъде съдена в Страсбург и нищо чудно да се наложи да плаща милиони левове.

И всичко това само защото по времето на Цветанов като министър спретнаха на Стоянов акция, от която после остана само евтиният ефект на политическия пиар. Ето защо точно със застраховката "Политическа отговорност" държавата ще може да поема подобни разходи по делата в Страсбург.

А парите за това да ги вземат от субсидиите, които партиите получават по закон. Така поне данъкоплатците няма да бъдат ощетявани по два пъти.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо