По две деца във всеки дом, но как да стане

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3285324 www.24chasa.bg

Всяка идея, която ще помогне да се раждат повече българчета, ще бъде добре дошла със сигурност. Защото застаряването на нацията не е само български, но и общоевропейски проблем. От тази гледна точка е правилна политиката, която предлага социалният министър - във всяко семейство да има по две деца.

Вярно е също, че двудетният модел традиционно е предпочитан от българите. Има обаче и няколко важни обстоятелства, които не бива да се пренебрегват. А те започват първо с икономическа стабилност в страната, с работа за родителите, с прилични условия семейството да си осигури жилище. И не на последно място - с качествено здравеопазване, което да гарантира, че майката ще роди и ще отгледа здрави деца.

На книга е много простичко, трудно е да стане реалност. Ясно е, че когато икономиката тръгне нагоре и ситуацията в държавата се подобри, ще бъдем свидетели и на бейби бум.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо