По две деца във всеки дом, но как да стане

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3285324 www.24chasa.bg

Всяка идея, която ще помогне да се раждат повече българчета, ще бъде добре дошла със сигурност. Защото застаряването на нацията не е само български, но и общоевропейски проблем. От тази гледна точка е правилна политиката, която предлага социалният министър - във всяко семейство да има по две деца.

Вярно е също, че двудетният модел традиционно е предпочитан от българите. Има обаче и няколко важни обстоятелства, които не бива да се пренебрегват. А те започват първо с икономическа стабилност в страната, с работа за родителите, с прилични условия семейството да си осигури жилище. И не на последно място - с качествено здравеопазване, което да гарантира, че майката ще роди и ще отгледа здрави деца.

На книга е много простичко, трудно е да стане реалност. Ясно е, че когато икономиката тръгне нагоре и ситуацията в държавата се подобри, ще бъдем свидетели и на бейби бум.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си