Всеки кмет да се пази от дупките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3415181 www.24chasa.bg

Мъж, паднал в дупка и пострадал тежко, успя да осъди общината в Радомир. Заради една нищо и никаква дупка, нито запълнена, нито поне обезопасена от чиновническо нехайство, човекът е претърпял няколко операции и все още е трудноподвижен. Затова на пръв поглед немалкото обезщетение от 22 000 лева едва ли ще го направи щастлив.
Пострадали от подобни дупки има много, но малцина като мъжа от Радомир са се опитали да си защитят интереса и правата. И все още не са много успелите да осъдят виновната община. Проблемът е ясен, остава хората да действат.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

От една страна, ако повече граждани тръгнат да съдят виновните за дупките, този проблем може би ще бъде частично решен. От друга страна, ако не общините от общия бюджет плащат глобите, а съдът посочва конкретното виновно лице, което ще трябва да плати десетки хиляди левове обезщетение от джоба си, едва тогава със сигурност дупките на пътя или в кварталните улици ще намалеят драстично.

Едва тогава може да станем свидетели на невероятен феномен - в България уличните дупки да са само исторически спомен. А дотогава ще е по-здравословно за джоба на общините, ако всеки кмет се пази от дупките, като следи те бързичко да бъдат запълвани.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо