Всеки кмет да се пази от дупките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3415181 www.24chasa.bg

Мъж, паднал в дупка и пострадал тежко, успя да осъди общината в Радомир. Заради една нищо и никаква дупка, нито запълнена, нито поне обезопасена от чиновническо нехайство, човекът е претърпял няколко операции и все още е трудноподвижен. Затова на пръв поглед немалкото обезщетение от 22 000 лева едва ли ще го направи щастлив.
Пострадали от подобни дупки има много, но малцина като мъжа от Радомир са се опитали да си защитят интереса и правата. И все още не са много успелите да осъдят виновната община. Проблемът е ясен, остава хората да действат.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

От една страна, ако повече граждани тръгнат да съдят виновните за дупките, този проблем може би ще бъде частично решен. От друга страна, ако не общините от общия бюджет плащат глобите, а съдът посочва конкретното виновно лице, което ще трябва да плати десетки хиляди левове обезщетение от джоба си, едва тогава със сигурност дупките на пътя или в кварталните улици ще намалеят драстично.

Едва тогава може да станем свидетели на невероятен феномен - в България уличните дупки да са само исторически спомен. А дотогава ще е по-здравословно за джоба на общините, ако всеки кмет се пази от дупките, като следи те бързичко да бъдат запълвани.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си