Нужни са сили на родните сиромахомили

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3584894 www.24chasa.bg

“Нужни са сили на родните сиромахомили.” Такава епиграма може да роди фолклорът по повод отказа на депутатите да си замразят заплатите.

Да, наистина трябват сили на редовите българи да приемат решението на народните представители. От една страна, прав е шефът на парламента Михаил Миков, че има ръст на заплатите, и депутатските пари също трябва да имат ръст. От друга страна, ръстът не е толкова осезаем, щом България остава най-бедната страна в Европа.

Вместо да се поставят в морална дилема, по-добре е депутатите да приемат по-адекватен критерий за промяна на парите, които вземат. Например брутния вътрешен продукт. Той по-добре измерва дереджето на сиромахомила, когото депутатите с трепет чакат пред урните, за да бъдат избрани.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си