Нужни са сили на родните сиромахомили

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3584894 www.24chasa.bg

“Нужни са сили на родните сиромахомили.” Такава епиграма може да роди фолклорът по повод отказа на депутатите да си замразят заплатите.

Да, наистина трябват сили на редовите българи да приемат решението на народните представители. От една страна, прав е шефът на парламента Михаил Миков, че има ръст на заплатите, и депутатските пари също трябва да имат ръст. От друга страна, ръстът не е толкова осезаем, щом България остава най-бедната страна в Европа.

Вместо да се поставят в морална дилема, по-добре е депутатите да приемат по-адекватен критерий за промяна на парите, които вземат. Например брутния вътрешен продукт. Той по-добре измерва дереджето на сиромахомила, когото депутатите с трепет чакат пред урните, за да бъдат избрани.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо