За кола луд, за пушка нормален?!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3686979 www.24chasa.bg

Добре са се сетили да се ревизира психичното здраве на всички притежатели на законни оръжия.

Но в лясковския случай имаме следния факт, който е силно смущаващ - лудият Петко е бил достатъчно луд, за да не получи шофьорска книжка, но е бил достатъчно нормален, за да получи ловна пушка, ловна карабина за подборен отстрел и пистолет.

Значи за кола луд, за пушка нормален. Наистина няма такава държава. В която едната ръка на държавата не знае какво прави другата, в която въоръжените луди две години никой не ги въдворява, а съседите на които не им пука за опасностите.

Всъщност това е най-голямата опасност- пълното разпадане на социалната тъкан. На никого не му пука какво става край него. Отчуждение не е просто дума - то е стандарт на живот у нас. Мястото, където всеки мрази всеки, но не на всеки му стиска да извади пистолетите. По- лесно е да хейтваш по форумите.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си