За кола луд, за пушка нормален?!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3686979 www.24chasa.bg

Добре са се сетили да се ревизира психичното здраве на всички притежатели на законни оръжия.

Но в лясковския случай имаме следния факт, който е силно смущаващ - лудият Петко е бил достатъчно луд, за да не получи шофьорска книжка, но е бил достатъчно нормален, за да получи ловна пушка, ловна карабина за подборен отстрел и пистолет.

Значи за кола луд, за пушка нормален. Наистина няма такава държава. В която едната ръка на държавата не знае какво прави другата, в която въоръжените луди две години никой не ги въдворява, а съседите на които не им пука за опасностите.

Всъщност това е най-голямата опасност- пълното разпадане на социалната тъкан. На никого не му пука какво става край него. Отчуждение не е просто дума - то е стандарт на живот у нас. Мястото, където всеки мрази всеки, но не на всеки му стиска да извади пистолетите. По- лесно е да хейтваш по форумите.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо