Как по-добре да опазим децата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3716392 www.24chasa.bg

Идеята да се провери има ли опасни училища и детски градини в страната е много добра. Така ще има яснота къде какви ресурси трябва да вложи държавата, за да учат децата в безопасна среда.

Това обаче е едната страна на проблема. Другата поражда нови въпроси. И първият от тях е защо държавните органи и кметовете на градове и села трябва да чакат резултати от нарочна акция, за да разберат дали сградите на училищата и детските градини в техните общини са здрави, или се нуждаят от сериозен ремонт. Това те би трябвало да знаят, а не да чакат някой да ги побутва, за да изпълнят задълженията си.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

А щом при всяко четвърто училище има нарушения, това означава едно: небрежност и безотговорност. После, когато се случат трагични инциденти, ще бъде късно да се вземат мерки, с които да се опазват здравето и животът на децата.

  • Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    В хубавото време и наболата свежа зеленина на всички ни се иска ограниченията да паднат. И сигурно новината, че държавата обмисля да разхлаби противоепидемичните мерки, радва всички. Броят на болните от COVID спадна наполовина в сравнение с началото на ограничителния период - значи мерките работят. И ако тенденцията продължи
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си