Как по-добре да опазим децата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3716392 www.24chasa.bg

Идеята да се провери има ли опасни училища и детски градини в страната е много добра. Така ще има яснота къде какви ресурси трябва да вложи държавата, за да учат децата в безопасна среда.

Това обаче е едната страна на проблема. Другата поражда нови въпроси. И първият от тях е защо държавните органи и кметовете на градове и села трябва да чакат резултати от нарочна акция, за да разберат дали сградите на училищата и детските градини в техните общини са здрави, или се нуждаят от сериозен ремонт. Това те би трябвало да знаят, а не да чакат някой да ги побутва, за да изпълнят задълженията си.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

А щом при всяко четвърто училище има нарушения, това означава едно: небрежност и безотговорност. После, когато се случат трагични инциденти, ще бъде късно да се вземат мерки, с които да се опазват здравето и животът на децата.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо