Грозна загуба в Кримската война

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3730146 www.24chasa.bg

Още преди да стане ясно какви ще са последствията за нас от присъединяването на Крим към Русия, както и от цялата криза с Украйна, България вече успя да запише първата си грозна загуба. И причина за това са думите на депутата от БСП Николай Малинов.


Той забърка такъв опасен политически гювеч, за който дори председателското му място в сдружение "Русофили" не може да го оправдае. Да честитиш на "всички православни славяни в света победата в Третата кримска война" и да напомниш, че "след Кримската идват Балканите...", не е само проява на лош политически вкус или историческо късогледство. Когато си депутат от БСП, която в коалиция с ДПС е излъчила правителството на страната, когато немалка част от населението на България не е православно, дотук вече си направил две груби грешки.

Светът се е хванал за главата от случващото се в Крим и Украйна, а тук някои си честитят победи. Че те не са за България, е повече от ясно. Но ако има нова студена или гореща война, някои български депутати предварително са решили, че мястото ни е там, откъдето избягахме преди 25 г. - зад желязната завеса.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си