Грозна загуба в Кримската война

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3730146 www.24chasa.bg

Още преди да стане ясно какви ще са последствията за нас от присъединяването на Крим към Русия, както и от цялата криза с Украйна, България вече успя да запише първата си грозна загуба. И причина за това са думите на депутата от БСП Николай Малинов.


Той забърка такъв опасен политически гювеч, за който дори председателското му място в сдружение "Русофили" не може да го оправдае. Да честитиш на "всички православни славяни в света победата в Третата кримска война" и да напомниш, че "след Кримската идват Балканите...", не е само проява на лош политически вкус или историческо късогледство. Когато си депутат от БСП, която в коалиция с ДПС е излъчила правителството на страната, когато немалка част от населението на България не е православно, дотук вече си направил две груби грешки.

Светът се е хванал за главата от случващото се в Крим и Украйна, а тук някои си честитят победи. Че те не са за България, е повече от ясно. Но ако има нова студена или гореща война, някои български депутати предварително са решили, че мястото ни е там, откъдето избягахме преди 25 г. - зад желязната завеса.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо