Важно е къде учат децата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3757099 www.24chasa.bg

Може и да изглежда смешно, че деца на по 4-5 години тръгват по уроци, за да ги приемат в елитна детска градина или училище.


Но онези българи, които искат да видят децата си изучени, и то с диплома от престижен университет в България или в чужбина, отдавна са наясно, че трябва да започнат от самото начало.

И затова са готови да дават пари за частни уроци, за консултации при правилните учители още от бебешка възраст.

Това гарантира не само че детето им ще влезе във въпросната детска градина. Както се казва - това е най-малката победа. Но тя увеличава шансовете му да продължи и нагоре - в престижно училище.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Точно там се коват важните знания, от които бъдещият ученик ще има полза, защото от това наистина зависи в голяма степен какво образование ще получи, ще бъде ли грамотен, ще го приемат ли от раз в добър университет.
Вярно, че в годините на прехода мнозина се опитваха да отричат ползата от ученето, но в крайна сметка пак се стигна до добрата стара максима, че без учение няма сполука.

  • Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Служебният кабинет удължи с 13 дни до 30 септември периода, в който хората могат да се преброят електронно (виж 8-а стр.). Причината - непрекъснатите атаки срещу сървърите на НСИ, които лишиха много хора от възможността да се преброят. Достъпният софтуер за преброяването не трябва да бъде толкова опростен, че да излага на опасност целия процес
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо