50 км в града, за да се опазят хората

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3803538 www.24chasa.bg

Да се ударят пешеходци от летяща без контрол кола в София, съвсем не е нелепо изключение.

 Включително когато са на автобусна спирка или изчакват зеления светофар на пешеходна пътека.

Последната подобна катастрофа в София показва, че каквито и мерки да се вземат, те явно не са достатъчни. Ето, вече има предпазни колчета по спирките, но сега белята стана пред светофара. И тя, за съжаление, няма да е последната.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Затова, за да опазим живота на хората в градовете, трябва да се смъкне драстично позволената за движение скорост. 50 километра са достатъчни, независимо кой за къде бърза. Вижда се, че в момента да се кара с 80 и дори над 100 км/час в някои пътни участъци на столицата, просто не ни е по силите - нито като пътни настилки, нито като самодисциплина и контрол на шофьорите и на пешеходците. Трябва да се кара бавно, за да се опази животът на хората.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си