Откъде инвалидът да вземе пари за лекарства

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3836042 www.24chasa.bg

Тежко болни хора чакат пенсиите си за инвалидност вече 2 години.  Заради съмнения, че някой в ТЕЛК е сбъркал или вписал неверни данни в досиетата на пациентите, които разчитат на пенсии за инвалидност.

Тази драма може да продължи още дълго, а през това време болни хора с тежки диагнози се спасяват сами - включително като продават имоти, за да има с какво да купят лекарствата си. Явно нещо в законите и разпоредбите е драстично сбъркано, за да се стига до подобни ситуации.

Ако има подозрения за решенията на тази ТЕЛК, може административно да се назначи нова и хората да получат максимално бързо полагащите им се пари. Те не са виновни, че разследването се е проточило толкова дълго. Така, вместо да помагат на болните, допълнително ги тормозят.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си