Откъде инвалидът да вземе пари за лекарства

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3836042 www.24chasa.bg

Тежко болни хора чакат пенсиите си за инвалидност вече 2 години.  Заради съмнения, че някой в ТЕЛК е сбъркал или вписал неверни данни в досиетата на пациентите, които разчитат на пенсии за инвалидност.

Тази драма може да продължи още дълго, а през това време болни хора с тежки диагнози се спасяват сами - включително като продават имоти, за да има с какво да купят лекарствата си. Явно нещо в законите и разпоредбите е драстично сбъркано, за да се стига до подобни ситуации.

Ако има подозрения за решенията на тази ТЕЛК, може административно да се назначи нова и хората да получат максимално бързо полагащите им се пари. Те не са виновни, че разследването се е проточило толкова дълго. Така, вместо да помагат на болните, допълнително ги тормозят.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо