Да не се топят, а да спасят 400-те млн. евро

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4039941 www.24chasa.bg

Бивши и настоящи управници да не се топят кой е виновен за заплахата да бъдат загубени 396,1 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони.

Защото това е без особено значение, ако парите не стигнат до фермерите и общините. Сигурно и преди, и сега има несвършена работа. Затова нека веднъж да не се прехвърля горещият картоф, а да се впрегнат общи сили, за да бъдат спасени парите.

Все още нищо не е загубено. Процедурите на Брюксел са сложни и продължителни. До окончателното произнасяне може да минат и 2 години. Аргументи в полза на България със сигурност ще се намерят. Още повече че тези 400 млн. евро отдавна са платени и изхарчени от общини и земеделски производители. Ще бъде много жалко, ако накрая масраф плати българският бюджет.

  • Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    В хубавото време и наболата свежа зеленина на всички ни се иска ограниченията да паднат. И сигурно новината, че държавата обмисля да разхлаби противоепидемичните мерки, радва всички. Броят на болните от COVID спадна наполовина в сравнение с началото на ограничителния период - значи мерките работят. И ако тенденцията продължи
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си