Да не се топят, а да спасят 400-те млн. евро

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4039941 www.24chasa.bg

Бивши и настоящи управници да не се топят кой е виновен за заплахата да бъдат загубени 396,1 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони.

Защото това е без особено значение, ако парите не стигнат до фермерите и общините. Сигурно и преди, и сега има несвършена работа. Затова нека веднъж да не се прехвърля горещият картоф, а да се впрегнат общи сили, за да бъдат спасени парите.

Все още нищо не е загубено. Процедурите на Брюксел са сложни и продължителни. До окончателното произнасяне може да минат и 2 години. Аргументи в полза на България със сигурност ще се намерят. Още повече че тези 400 млн. евро отдавна са платени и изхарчени от общини и земеделски производители. Ще бъде много жалко, ако накрая масраф плати българският бюджет.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо