Ужас по магистралите на Разпети петък

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4042917 www.24chasa.bg

Днес стотици хиляди българи изживяха свой собствен Разпети петък, пътувайки по българските магистрали.

По тях очаквано имаше хиляди коли, стотици тирове, прогнозиран дъжд, някъде - мъгла, но почти нямаше полицаи, които да подпомагат движението.

В двучасовото пътуване на хората между два тунела на Витиня могат да се открият много грешки на администрацията.

Тировете, забранени по първокласните пътища в почивните дни, можеха да бъдат спрени за кратко и по магистралите - поне в първия и последния ден на празниците.

Полицаите, които при слънчево време дебнат където трябва и не трябва, вчера в мъглата, студа и дъжда, вероятно предпочетоха топлото убежище на караулки и патрулки.

Ремонтите по основните магистрали трябваше да бъдат спрени поне за часове и надлежно сигнализирани.

Е, дано в понеделник, когато е краят на празниците, отговорните за ситуацията спрат почивката си поне за няколко минути, за да напишат заповеди и за катаджиите, и за тировете.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо