Да не стигнем и до реинституализация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4050864 www.24chasa.bg

Жените в хасковското село Динево имат "бизнес", който им помага да оцеляват в иначе безработното си битие - тяхната професия е "приемни майки". 

Спорно и съмнително е дали от добрите намерения всяко дете да бъде изведено от държавните домове има положителен ефект за малките, настанени в приемни семейства. Когато новите им "майки" гледат на това като професия, препитание и единствен източник на доходи, едва ли за децата сираци това е най-добрата "семейна" среда.

Не е ясно и дали в крайна сметка в държавните домове грижата за тези деца не е по-добра и по-качествена. Нещата с приемните семейства вървят към изкривено разбиране на идеята. Нищо чудно да се стигне накрая до реинституализация и всички тези деца да се върнат обратно в държавните домове.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо