Да не стигнем и до реинституализация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4050864 www.24chasa.bg

Жените в хасковското село Динево имат "бизнес", който им помага да оцеляват в иначе безработното си битие - тяхната професия е "приемни майки". 

Спорно и съмнително е дали от добрите намерения всяко дете да бъде изведено от държавните домове има положителен ефект за малките, настанени в приемни семейства. Когато новите им "майки" гледат на това като професия, препитание и единствен източник на доходи, едва ли за децата сираци това е най-добрата "семейна" среда.

Не е ясно и дали в крайна сметка в държавните домове грижата за тези деца не е по-добра и по-качествена. Нещата с приемните семейства вървят към изкривено разбиране на идеята. Нищо чудно да се стигне накрая до реинституализация и всички тези деца да се върнат обратно в държавните домове.

  • Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    Отпускане на мерките? Да, но с по-бавни стъпки

    В хубавото време и наболата свежа зеленина на всички ни се иска ограниченията да паднат. И сигурно новината, че държавата обмисля да разхлаби противоепидемичните мерки, радва всички. Броят на болните от COVID спадна наполовина в сравнение с началото на ограничителния период - значи мерките работят. И ако тенденцията продължи
  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си