Да изпратим за депо дянковщините

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4058822 www.24chasa.bg

"Дянковщини - така народът нарече онези велики идеи на бившия финансов министър, които полазиха по българите по негово време. С тях Дянков искаше да постигне идеала си за човек - а той беше: българинът да не пуши и да не пие, да знае 1 година предварително кога ще излезе в отпуск и да го потвърди писмено пред работодателя си, а ако не го използва, да пие една студена вода...

Утехата в случая е, че и най-щурите идеи на хора като Дянков рано или късно отпътуват за депото. Сега например така може да стане с отпуските по идея на КНСБ.

Ако тази промяна бъде въведена, така ще се спасят отпуските на хората. И те няма непрекъснато да се притесняват, че някой им диша във врата дали са почивали, или се е наложило да бъдат на работа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

А и това с предварителните заявки и графици си е чисто ала-бала. В крайна сметка е много по-важно хората да имат работа и да си вземат отпуските, когато това е възможно. И трето - ако не са ги използвали, да им ги платят, вместо да им изгарят. Време е да кажем сбогом на всички дянковщини и да ги изпратим за депото.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си