Кабели висят като дамоклев меч

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4078781 www.24chasa.bg

Седем години след 2007 г., когато бе крайният срок всички кабели да влязат под земята в населени места с над 3000 жители, такъв кабел за малко не обеси човек в Пловдив.

Освен че висящите кабели са грозна, неевропейска картина, се оказва, че може да са и опасна клопка.

Време е Дирекцията за национален строителен контрол и нейните поделения в страната, както и общинските власти най-после да тръгнат с тефтер и молив по улиците и спешно да опишат местата, където кабелите висят като гроздове през септември. Ако глобите не помогнат, тогава ножиците да заиграят.

Карането на велосипед на повечето места в много градове и без това е рисково занимание заради липсата на пътеки за велосипедисти. Сега се видя, че заплахи дебнат не само от пътното платно, но и от въздуха.Кабели висят като дамоклев меч

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо