Поредният нелеп абсурд

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4119653 www.24chasa.bg

Когато в една държава има правила, които (почти) никой не спазва, ставаме свидетели на всякакви абсурди. Трагичният инцидент с малкия Паоло, който бе буквално убит от джип нарушител в пешеходната зона на Стара Загора, е поредното доказателство, че няма никакъв смисъл от правила, които не се спазват.

Защото в случая тъкмо наличието на правила е приспало инстинкта за самосъхранение на родителите на Паоло. Те са разчитали на забраната за коли, на това, че в пешеходната зона децата им могат да се разхождат спокойно, и ето че трагедията се случила.

Пропуснали са обаче най-същественото - че в държавата правилата и забраните не се спазват, защото няма кой да наложи техния задължителен характер. Доказателство за това са десетките други нарушители на същото това място, без да има ефективна намеса и ефективен резултат. А случаят с Паоло е поредният жесток, по нечовешки абсурден инцидент, в който България губи дете.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо