Поредният нелеп абсурд

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4119653 www.24chasa.bg

Когато в една държава има правила, които (почти) никой не спазва, ставаме свидетели на всякакви абсурди. Трагичният инцидент с малкия Паоло, който бе буквално убит от джип нарушител в пешеходната зона на Стара Загора, е поредното доказателство, че няма никакъв смисъл от правила, които не се спазват.

Защото в случая тъкмо наличието на правила е приспало инстинкта за самосъхранение на родителите на Паоло. Те са разчитали на забраната за коли, на това, че в пешеходната зона децата им могат да се разхождат спокойно, и ето че трагедията се случила.

Пропуснали са обаче най-същественото - че в държавата правилата и забраните не се спазват, защото няма кой да наложи техния задължителен характер. Доказателство за това са десетките други нарушители на същото това място, без да има ефективна намеса и ефективен резултат. А случаят с Паоло е поредният жесток, по нечовешки абсурден инцидент, в който България губи дете.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си