Пенсиите чакат реформа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4128103 www.24chasa.bg

И сега вече виждаме, че ускорено се смалява разликата между броя на работещите и на тези, които чакат да получат пенсия. А това означава, че все по-малко средства ще влизат в бюджета на НОИ в следващите месеци и години.

При това положение има само един изход, ако не искаме пенсионната система да изпадне в колапс - да се тръгва към спешна реформа. За съжаление, това означава и възрастта, и осигурителният стаж за пенсиониране да започнат да се вдигат. Без такава реформа след време може да се стигне до ситуация, в която хората, които са се осигурявали за спокойни старини, да не получават пенсиите си. А това не бива да се случва.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо