Каквото повикала Меркел, такова и дошло

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5216685 www.24chasa.bg

Които не искат да възприемат

правилата на европейския дом -

да не влизат в него

Били се събрали около 1000 мъже около гарата в Кьолн и обарвали, подвиквали и въобще издевателствали върху около 100-тина несвикнали на такова отношение жени. Една изнасилили. Защо? Големи групи от “бежанци” редовно се млатят около Халите и Лъвов мост. Последния път имаше и трима наръгани с ножове.

На първо място поради това, че тези хора имат много по-ниско ниво на развитие на обществото си. Социалните задръжки при тях са много по-ниски. На второ място, поради културните различия - жените ходели без забрадки и другите мюсюлмански атрибути, един вид това подканвало мъжете. Това показва невъзможност за елементарен контрол - защото тези мъже много добре знаят, че не са в собствените си държави и правилата тук са други – най-малкото са гледали достатъчно американски филми. На трето място - защото Европа беше достатъчно безволева и с некадърни правителства, които

допуснаха

икономически

емигранти –

главно мъже,

които нямат нужда от никаква защита. Чули, че в Германия, Англия, Швеция и пр. държави дават пари, без да работиш, и идват да се възползват.

На четвърто място - европейските държави, включително България, грубо нарушават Женевската конвенция за бежанците. Според нея бежанци са само хората, които идват от държава, в която има гражданска война или други подобни причини и в резултат именно на това животът, здравето или свободата са им заплашени. Идващите от Турция не отговарят на тези изисквания, защото там няма гражданска война. Затова, когато в нарушение на закона тези хора пресичат границата, те трябва да бъдат връщани. Има достатъчно хуманни и немного скъпи начини за това.

Има много бракове между християни и будисти, има много бракове между християни и евреи, има немалко бракове и между християни и индуси. Но са изключително малко браковете между християни и мюсюлмани, като това винаги е свързано с промяната на вярата - почти винаги на жената. Всичко това показва, че начинът на живот и въобще културата на двете религии не създават условия за добър съвместен живот, когато мюсюлманите идват от изостанали в културно отношение държави. Като например Афганистан, Сирия, Либия, много африкански държави. България няма тези проблеми например с работливите български турци. Но ще ги има с току-що приелите фундаменталния ислям представители на ромския етнос.

Огромните групи от африканци и араби в Лондон и Париж поколения наред живеят от социални помощи. Интеграцията им е почти нулева поради сериозните религиозни и културни различия. А са постоянен източник на престъпления, а вече и на тероризъм. Нормално е като си млад, необразован и безработен, да започнеш с криминални прояви. Все пак бездействието е и скучно, и недоходоносно. Европа трябва да има силна имунна система, за да запази начина на живот и спокойствието на гражданите си. Затова всеки си има дом и иска да живее в него по собствените си правила. А тези, които не искат да възприемат правилата на този дом - да бъдат така добри да не влизат в него.

Защо бежанците не се насочват да бягат към други мюсюлмански държави, които са по-близко до тях и които са богати? Вероятно там няма да ги оставят да правят безобразия, а и едва ли ще ги пуснат. А би следвало - все пак са братя по вяра.

Нека Европа положи усилия

бежанците да се насочат

именно към такива държави,

където културно те

ще се чувстват на мястото си.

А и като някой е разпалил една гражданска война, нека да бъде така добър да си търпи последствията от нея.
Поради тези причини Европа да си затвори границите за бежанци, които не идват пряко от държави с гражданска война. А за немногото истински бежанци - да следи стриктно къде са тези хора, за да може да ги върне по родните им места след приключването на конфликта там. А през това време да хвърли необходимия финансов и военен ресурс за потушаване на конфликтите в тези държави. Ако там шиити и сунити трябва да си разделят държавата, а отделните големи народности като кюрдите също да се обособят - тогава причините за война ще изчезнат. Крайно време е това да се каже открито и да се възприеме като път за трайно решение.

Освен това крайно време е да се приеме, че на този етап от развитието си повечето от държавите в конфликт не могат да живеят в условията на демокрация. Сирийците при диктатурата на Асад си живееха невъобразимо по-добре, отколкото сега. А да не би в монархиите около Персийския залив да има нещо различно от почти абсолютни монархии. За какви съществени граждански права на жените можем да говорим примерно в Саудитска Арабия. Затова диктатурите или категоричното духовно лидерство, каквото има в Иран, засега са необходими за стабилността на тези държави на този етап от развитието им. Важното е да не се занимават с тероризъм.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадеш, просиш, но един ден алчността излиза във фейсбук

    Може да се спори дали просяците от видинското село Дреновец се издадоха от глупост, или пък толкова са си повярвали, че са недосегаеми, та дръзко са демонстрирали имането си във фейсбук. Но да къпеш новичкия си мерцедес с шампанско и да си пожелаваш “още много хиляди крони”, си е наглост отвсякъде.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.