“Лаша тумбай” на Евровизия

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5503280 www.24chasa.bg
Андрий Данилко с артистичното име Верка Сердючка е украински певец и актьор

Напоследък е модерно да се говори за Евровизия и геополитика. Само ще припомня, че точно в този конкурс Украйна винаги е имала силни политически послания.

През 2007 г. незабравимата Верка Сердючка стана втора с песента “Лаша тумбай”, която мнозина разчетоха като “Раша гудбай”. Аз не казвам Russia goodbye, а пея Lasha Tumbai, което в превод от монголски диалект означава “биене на масло или сметана”, обясни тогава Сердючка.

После, както знаем, в Украйна не само избиха маслото, ами и изплискаха ведрото на майдана. Та сега се чудя да се радвам или да страдам за кримските татари...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да конфискуват и ограбеното от ало измамниците

    Тежък удар понася българската мафия с телефонните измами. Дано наистина и прокуратурата да е събрала достатъчно доказателства, така че съдът най-после да им постанови такива присъди, каквито заслужават.  А че те заслужават сурови наказания - спор няма. Защото ограбват по няколко милиона лева годишно от наивни пенсионери.
  • Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

    В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции