“Лаша тумбай” на Евровизия

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5503280 www.24chasa.bg
Андрий Данилко с артистичното име Верка Сердючка е украински певец и актьор

Напоследък е модерно да се говори за Евровизия и геополитика. Само ще припомня, че точно в този конкурс Украйна винаги е имала силни политически послания.

През 2007 г. незабравимата Верка Сердючка стана втора с песента “Лаша тумбай”, която мнозина разчетоха като “Раша гудбай”. Аз не казвам Russia goodbye, а пея Lasha Tumbai, което в превод от монголски диалект означава “биене на масло или сметана”, обясни тогава Сердючка.

После, както знаем, в Украйна не само избиха маслото, ами и изплискаха ведрото на майдана. Та сега се чудя да се радвам или да страдам за кримските татари...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,