Андрей Райчев: Бойко Борисов и Кристалина Георгиева - най-вероятни за президент

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5565014 www.24chasa.bg

Бойко Борисов и Кристалина Георгиева са най-вероятните кандидати на ГЕРБ за президент. Това прогнозира в сутрешния блок “Добро утро, България” на радио “Фокус” социологът Андрей Райчев.

Той допълни, че и Борисов, и Георгиева в момента имат други ангажименти и все още не са решили дали да се откажат от тях.

“Бойко Борисов не е махнал себе си като възможност да се кандидатира за президент и най-вероятно ще вземе решение наесен. Ако той се кандидатира, без съмнение ще спечели. Другият възможен кандидат е Кристалина Георгиева. Възможно е да има такава уговорка с Росен Плевнелиев – той да се откаже от поста и тя да го замени. Има още двама кандидати в резерва – Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев.

Бавенето на обявяването на кандидата обаче не е безплатно, защото ще има по-малко време за убеждаване на избирателите. Това означава, че партията е длъжна да издигне известна фигура”, обясни Андрей Райчев.

Той уточни, че партиите все още изчакват да обявят своите кандидати за президент не заради борбата помежду им, а по вътрешнопартийни причини. Той коментира още, че има голяма вероятност БСП да издигне обединена кандидатура на левицата.

  • Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Искаме ли икономика на знанието? Няма как с ниски заплати на професорите

    Заплатите на университетските преподаватели се увеличават от 1 януари догодина и това е много разумно.  Висшите училища подготвят хората, които утре ще излязат на пазара на труда. Когато преподавателите са с ниски заплати, не може да очакваме високо качество на обучението. Общество, което цени учителите и преподавателите, прогресира и преуспява
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания