Андрей Райчев: Бойко Борисов и Кристалина Георгиева - най-вероятни за президент

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5565014 www.24chasa.bg

Бойко Борисов и Кристалина Георгиева са най-вероятните кандидати на ГЕРБ за президент. Това прогнозира в сутрешния блок “Добро утро, България” на радио “Фокус” социологът Андрей Райчев.

Той допълни, че и Борисов, и Георгиева в момента имат други ангажименти и все още не са решили дали да се откажат от тях.

“Бойко Борисов не е махнал себе си като възможност да се кандидатира за президент и най-вероятно ще вземе решение наесен. Ако той се кандидатира, без съмнение ще спечели. Другият възможен кандидат е Кристалина Георгиева. Възможно е да има такава уговорка с Росен Плевнелиев – той да се откаже от поста и тя да го замени. Има още двама кандидати в резерва – Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев.

Бавенето на обявяването на кандидата обаче не е безплатно, защото ще има по-малко време за убеждаване на избирателите. Това означава, че партията е длъжна да издигне известна фигура”, обясни Андрей Райчев.

Той уточни, че партиите все още изчакват да обявят своите кандидати за президент не заради борбата помежду им, а по вътрешнопартийни причини. Той коментира още, че има голяма вероятност БСП да издигне обединена кандидатура на левицата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Какво трябва да се промени в изборните закони

    Какво трябва да се промени в изборните закони

    Пак ще променят Изборния кодекс. Това е правилно действие, защото изборните закони у нас определено имат кусури - твърде са сложни, твърде излишни забрани има и няма някои важни възможности. Струва ни се например, че е важно да започне някаква форма на дистанционно и предварително гласуване по аналогов път
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя