Омар избил гейовете от състрадание?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5576397 www.24chasa.bg

Малко лудост, малко

конспирация и много

ислям са виновни за

трагедията във Флорида

“Mасовият убиец на гейове в Орландо вече си кара кефа в мюсюлманския рай, заобиколен от 72 прекрасни девици и надарен с перманентна ерекция. Така поне вярват милионите ислямски фундаменталисти, за които хомосексуализмът е най-тежкият грях и задължително се наказва със смърт.

Очевидно е, че Омар Матийн, който разстреля поне 50 човека в гей бар във Флорида, е страдал от някакво разстройство на личността. Според бившата му жена той е бил “биполярен”. Освен това е бил женомразец, непредсказуем и избухлив. Но явно главният му мотив за масовото убийство е радикалният ислям. А и от ИД (“Ислямска държава”) вече го обявиха за свой човек.

Теория на

конспирацията

Разбира се, има и други обяснения – всеки момент конспиратолозите ще извадят аргументи, че в това кръвопролитие има пръст я ФБР, я ЦРУ, я някоя друга секретна служба. Както стана известно, напоследък Омар е посещавал училище за “фундаментални ислямски знания”, открито от познатия на властите ислямски терорист, бандит и шпионин Маркус Дуейн Робертсън, известен с арабското име Абу Тауба.

Робертсън е бивш морски пехотинец. След уволнението си е личен бодигард на “слепия шейх”, който организира опита за взривяване на Световния търговски център през 1993 г. След това ръководи бандата “Али Баба и 40-те разбойници”, с която обира 10 банки в Ню Йорк. Попадайки в ръцете на правосъдието, той сключва договор с прокурора и става таен сътрудник на тайните служби на САЩ, като им помага да издирват ислямски терористи в Близкия изток и Африка.

По-късно се заселва във Флорида и там е осъден за незаконно оръжие и данъчни измами. Излежава 4 г. и миналата година е освободен предсрочно. Веднага основава своето ислямско училище, където е особено ревностен срещу хомосексуалистите. Възможно ли е такава птица да не е била под зоркото око на ФБР през цялото време? Едва ли.

Омар Матийн явно е бил много набожен. На работа идвал с молитвено килимче и се е молел на Аллах по няколко пъти на ден челобитно. Вероятно лекциите на Робертсън са предизвикали у него някакво разкаяние за греховете и желание да ги изкупи.

Сега политически коректните анализатори ще ви кажат, че ислямът пак няма нищо общо. Но истината е, че ислямът има всичко общо. Защото именно ислямът е внушил на Омар как

ще му се простят

греховете,

как ще попадне в рая и ще бъде възнаграден със 72 прекрасни девици. Съдейки по спомените на жена му, сигурно е щял да ги спука от бой.

Законите на Мохамед съвсем категорично осъждат хомосексуалистите на смърт. В Саудитска Арабия и Иран те биват обезглавявани, убивани с камъни, лишавани от свобода, налагани с камшици. Освен в тези две страни-отличнички, хомосексуализмът може да доведе до смъртно наказание в Йемен, Ирак, Мавритания, отделни области на Нигерия, Катар, Сомалия, Судан, Обединените арабски емирати, в талибанските райони на Афганистан, от където са дошли родителите на масовия убиец Омар.

В още 40-50 мюсюлмански държави, където властва шериатът, обратната резба е тежко престъпление и всеки правоверен е длъжен да вземе мерки.

Не става дума за битовата хомофобия, която може да се срещне навсякъде в Европа. Става дума за официалната религия, чиито норми имат силата на държавен закон.

Ето как Коранът предава библийската притча за Содом:

“И пратихме Лут, който каза на своя народ: “Нима вършите скверността, с която не ви е предшествал нито един от народите? При мъжете ходите със страст наместо при жените. Вие сте хора престъпващи.” А отговорът на народа му бе само да кажат: “Прогонете ги от вашето селище! Те били хора, които се пазят чисти.” И спасихме него и семейството му освен неговата жена. Тя бе от оставащите. И изсипахме отгоре им дъжд от нажежени камъни. Виж какъв е краят на престъпниците!” (7/80-84).

Векове наред ислямските учени тълкуват този текст като указание хомосексуалистите да се убиват с камъни. Или критиката на Мохамед към някои съплеменници: “Нима ходите при мъжете от хората, оставяте съпругите си, които вашият Господ е сътворил за вас? Да, вие сте престъпващи хора” (26/165-166).

Подобни текстове има още много в Корана, но той е само малка част от учението Ислям, и то съвсем неясна. Цялата конкретика е развита в Хадисите – спомените, думите и делата на Мохамед, разказани от достоверни свидетели. Те обикновено раздават истинските наказания, които не са добре изяснени в Корана. Ето два-три от примерите:

“Пратеникът на Аллах (мир нему) каза – когото намерите да прави действията на хората на Лут (т.е. хората от Содом), убийте този, който го прави и този, на когото се прави” (Абу Дауд 4462).

“Ако неженен мъж е хванат в содомия, той ще бъде убит с камъни” (Абу Дауд 4448).

“Пророкът прокле женствените мъже (тези, които приемат маниерите на жените) и тези жени, които приемат маниерите на мъжете, и той каза: “Изгонете ги от домовете си!” (Бухари 72:774).

Подобни напътствия в хадисите са десетки, може би стотици. Стотици са “фатвите”, тоест указите на днешните имами, които осъждат хомосексуалистите на смърт. Един от най-пресните примери е от 2016 г. в Ислямския център във Флорида, който често е посещаван от Омар Матийн.

Гостуващ имам е заснет да държи проповед, според която

смъртното
наказание е
акт на
състрадание
към хомосексуалистите, защото това е единственият начин те да бъдат опростени.

“Присъдата е смърт – говори той спокойно и добродушно. – Няма защо да се смущаваме, че присъдата е смърт. Смърт е присъдата.” (https://www.youtube.com/watch?v=khGukRaW5P0)
Други имами биха спорили дали смъртта опрощава този грях, или е наказание и нищо повече. Но нищо чудно Омар Матийн да е чул точно тази лекция. И със своя болен мозък той е решил да прояви състрадание. След гимназията е познавал доста гейове, защо сега да не спаси душите им?
Затова тук трябва да внимаваме с гостуващите имами, които идват от по-радикалните мюсюлмански държави. А те идват все по-често, строят джамии, дават стипендии. Да, нашите български мюсюлмани са добри и трудолюбиви хора. Българският ислям е хуманен. Но всъщност няма български ислям. Пуснете в родината саудитските уахабити и скоро няма да я познаете.

Защото всеки може да изпадне в екзистенциална криза.

И тогава се обръща към религията. По-горе споменах, че в душата на Омар Матийн явно е имало някакъв конфликт на сексуална основа. След гимназията той е работил сред хомосексуалисти и дори е бил приятел с травестити, които във Флорида са поне 10 пъти по-живописни от нашите. Тогава не е страдал от хомофобия. Дали не е съгрешил?
По-късно обаче той задълбочава познанията си в исляма. Като види двама мъже да се целуват, изпада в бяс. И освен това започва люто да мрази жените. Хем се вбесява от гейовете, хем мрази жените? Не е нужно да си психолог, за да направиш диагноза.

Цели държави
могат
да изпаднат
в това раздвоено
състояние

Да вземем Саудитска Арабия, където хомосексуализмът се наказва със смърт. Но, твърди се, че там тази наклонност е много по-разпространена, отколкото в Европа.
На практика там само женените мъже имат достъп до дамските ласки. Но ако богатите имат по 4 жени, както препоръчва Пророка, то за останалите три четвърти от мъжете не остава нито една! В резултат мъжеложството е масово явление.
“Тук е по-лесно да бъдеш гей, отколкото праволинеен”, твърди саудитският художник Ясер в списанието “Атлантик” в един очерк, който рисува най-праволинейното кралство като Содом и Гомор.
(http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2007/05/the-kingdom-in-the-closet/305774/)
Изводът е очевиден – не всички религии са изначално добри. Има лоши, по-лоши, най-лоши. Крайно време е имамите на толерантността да научат какви кости се крият в килера на исляма.

  • Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си? Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо