Омар избил гейовете от състрадание?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5576397 www.24chasa.bg

Малко лудост, малко

конспирация и много

ислям са виновни за

трагедията във Флорида

“Mасовият убиец на гейове в Орландо вече си кара кефа в мюсюлманския рай, заобиколен от 72 прекрасни девици и надарен с перманентна ерекция. Така поне вярват милионите ислямски фундаменталисти, за които хомосексуализмът е най-тежкият грях и задължително се наказва със смърт.

Очевидно е, че Омар Матийн, който разстреля поне 50 човека в гей бар във Флорида, е страдал от някакво разстройство на личността. Според бившата му жена той е бил “биполярен”. Освен това е бил женомразец, непредсказуем и избухлив. Но явно главният му мотив за масовото убийство е радикалният ислям. А и от ИД (“Ислямска държава”) вече го обявиха за свой човек.

Теория на

конспирацията

Разбира се, има и други обяснения – всеки момент конспиратолозите ще извадят аргументи, че в това кръвопролитие има пръст я ФБР, я ЦРУ, я някоя друга секретна служба. Както стана известно, напоследък Омар е посещавал училище за “фундаментални ислямски знания”, открито от познатия на властите ислямски терорист, бандит и шпионин Маркус Дуейн Робертсън, известен с арабското име Абу Тауба.

Робертсън е бивш морски пехотинец. След уволнението си е личен бодигард на “слепия шейх”, който организира опита за взривяване на Световния търговски център през 1993 г. След това ръководи бандата “Али Баба и 40-те разбойници”, с която обира 10 банки в Ню Йорк. Попадайки в ръцете на правосъдието, той сключва договор с прокурора и става таен сътрудник на тайните служби на САЩ, като им помага да издирват ислямски терористи в Близкия изток и Африка.

По-късно се заселва във Флорида и там е осъден за незаконно оръжие и данъчни измами. Излежава 4 г. и миналата година е освободен предсрочно. Веднага основава своето ислямско училище, където е особено ревностен срещу хомосексуалистите. Възможно ли е такава птица да не е била под зоркото око на ФБР през цялото време? Едва ли.

Омар Матийн явно е бил много набожен. На работа идвал с молитвено килимче и се е молел на Аллах по няколко пъти на ден челобитно. Вероятно лекциите на Робертсън са предизвикали у него някакво разкаяние за греховете и желание да ги изкупи.

Сега политически коректните анализатори ще ви кажат, че ислямът пак няма нищо общо. Но истината е, че ислямът има всичко общо. Защото именно ислямът е внушил на Омар как

ще му се простят

греховете,

как ще попадне в рая и ще бъде възнаграден със 72 прекрасни девици. Съдейки по спомените на жена му, сигурно е щял да ги спука от бой.

Законите на Мохамед съвсем категорично осъждат хомосексуалистите на смърт. В Саудитска Арабия и Иран те биват обезглавявани, убивани с камъни, лишавани от свобода, налагани с камшици. Освен в тези две страни-отличнички, хомосексуализмът може да доведе до смъртно наказание в Йемен, Ирак, Мавритания, отделни области на Нигерия, Катар, Сомалия, Судан, Обединените арабски емирати, в талибанските райони на Афганистан, от където са дошли родителите на масовия убиец Омар.

В още 40-50 мюсюлмански държави, където властва шериатът, обратната резба е тежко престъпление и всеки правоверен е длъжен да вземе мерки.

Не става дума за битовата хомофобия, която може да се срещне навсякъде в Европа. Става дума за официалната религия, чиито норми имат силата на държавен закон.

Ето как Коранът предава библийската притча за Содом:

“И пратихме Лут, който каза на своя народ: “Нима вършите скверността, с която не ви е предшествал нито един от народите? При мъжете ходите със страст наместо при жените. Вие сте хора престъпващи.” А отговорът на народа му бе само да кажат: “Прогонете ги от вашето селище! Те били хора, които се пазят чисти.” И спасихме него и семейството му освен неговата жена. Тя бе от оставащите. И изсипахме отгоре им дъжд от нажежени камъни. Виж какъв е краят на престъпниците!” (7/80-84).

Векове наред ислямските учени тълкуват този текст като указание хомосексуалистите да се убиват с камъни. Или критиката на Мохамед към някои съплеменници: “Нима ходите при мъжете от хората, оставяте съпругите си, които вашият Господ е сътворил за вас? Да, вие сте престъпващи хора” (26/165-166).

Подобни текстове има още много в Корана, но той е само малка част от учението Ислям, и то съвсем неясна. Цялата конкретика е развита в Хадисите – спомените, думите и делата на Мохамед, разказани от достоверни свидетели. Те обикновено раздават истинските наказания, които не са добре изяснени в Корана. Ето два-три от примерите:

“Пратеникът на Аллах (мир нему) каза – когото намерите да прави действията на хората на Лут (т.е. хората от Содом), убийте този, който го прави и този, на когото се прави” (Абу Дауд 4462).

“Ако неженен мъж е хванат в содомия, той ще бъде убит с камъни” (Абу Дауд 4448).

“Пророкът прокле женствените мъже (тези, които приемат маниерите на жените) и тези жени, които приемат маниерите на мъжете, и той каза: “Изгонете ги от домовете си!” (Бухари 72:774).

Подобни напътствия в хадисите са десетки, може би стотици. Стотици са “фатвите”, тоест указите на днешните имами, които осъждат хомосексуалистите на смърт. Един от най-пресните примери е от 2016 г. в Ислямския център във Флорида, който често е посещаван от Омар Матийн.

Гостуващ имам е заснет да държи проповед, според която

смъртното
наказание е
акт на
състрадание
към хомосексуалистите, защото това е единственият начин те да бъдат опростени.

“Присъдата е смърт – говори той спокойно и добродушно. – Няма защо да се смущаваме, че присъдата е смърт. Смърт е присъдата.” (https://www.youtube.com/watch?v=khGukRaW5P0)
Други имами биха спорили дали смъртта опрощава този грях, или е наказание и нищо повече. Но нищо чудно Омар Матийн да е чул точно тази лекция. И със своя болен мозък той е решил да прояви състрадание. След гимназията е познавал доста гейове, защо сега да не спаси душите им?
Затова тук трябва да внимаваме с гостуващите имами, които идват от по-радикалните мюсюлмански държави. А те идват все по-често, строят джамии, дават стипендии. Да, нашите български мюсюлмани са добри и трудолюбиви хора. Българският ислям е хуманен. Но всъщност няма български ислям. Пуснете в родината саудитските уахабити и скоро няма да я познаете.

Защото всеки може да изпадне в екзистенциална криза.

И тогава се обръща към религията. По-горе споменах, че в душата на Омар Матийн явно е имало някакъв конфликт на сексуална основа. След гимназията той е работил сред хомосексуалисти и дори е бил приятел с травестити, които във Флорида са поне 10 пъти по-живописни от нашите. Тогава не е страдал от хомофобия. Дали не е съгрешил?
По-късно обаче той задълбочава познанията си в исляма. Като види двама мъже да се целуват, изпада в бяс. И освен това започва люто да мрази жените. Хем се вбесява от гейовете, хем мрази жените? Не е нужно да си психолог, за да направиш диагноза.

Цели държави
могат
да изпаднат
в това раздвоено
състояние

Да вземем Саудитска Арабия, където хомосексуализмът се наказва със смърт. Но, твърди се, че там тази наклонност е много по-разпространена, отколкото в Европа.
На практика там само женените мъже имат достъп до дамските ласки. Но ако богатите имат по 4 жени, както препоръчва Пророка, то за останалите три четвърти от мъжете не остава нито една! В резултат мъжеложството е масово явление.
“Тук е по-лесно да бъдеш гей, отколкото праволинеен”, твърди саудитският художник Ясер в списанието “Атлантик” в един очерк, който рисува най-праволинейното кралство като Содом и Гомор.
(http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2007/05/the-kingdom-in-the-closet/305774/)
Изводът е очевиден – не всички религии са изначално добри. Има лоши, по-лоши, най-лоши. Крайно време е имамите на толерантността да научат какви кости се крият в килера на исляма.

  • Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Едни поне 30 млрд. лв. май чакат икономиката да тръгне нагоре, за да бъдат похарчени. Поне така може да бъдат разчетени последните данни на БНБ, които показват, че сумата на депозитите е с толкова по-голяма от тази на кредитите. (Виж 8-а стр.) По принцип привличането на влогове се смята за най-стабилния източник за финансиране на заеми
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо