Политически дребосък се натиска за избори

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5576408 www.24chasa.bg

Предсрочни избори няма как да има. Това би трябвало да е ясно на всички, освен, разбира се, ако не се случи много тежко нещастие и тежък трус, включително политически, което не го пожелавам на моята държава. Така че да ги забравим тези приказки.

Най-вероятно, ако изобщо има предсрочни избори, което не е хубаво, но ако има, ще бъдат догодина.

Не разбирам политическия дребосък в България защо толкова се натиска за предсрочни избори. Част от малките партии, които в момента са в парламента, ще отпаднат при едни предсрочни избори. Единствените, които ще увеличат своите депутати в парламента, със сигурност са ГЕРБ. ГЕРБ в момента имат малко депутати, най-малко в своята история, 84 депутати, а след едни предсрочни избори ще имат около и над 100. Друг е въпросът, че пак трябва да търсят коалиция център-дясно. Така че айде да видим кой има политическа сметка от това нещо.

Да, формално е ГЕРБ, защото ще има най-много депутати, но какъв е смисълът да губим 3-4 месеца политическо време, за да стигнем до ефект на нестабилност, окончателно да отблъснем чуждите инвеститори, а те са отблъснати от огромното ниво на корупция в България. Това трябва да е ясно. Ако към това добавим политическа нестабилност, нещата съвсем ще се влошат.

(Пред радио “Фокус”)

 

  • Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Светът беше абсолютно безпомощен преди повече от година и половина. Пандемията го постави на колене. Лекарите бяха в шок, защото срещу тях беше напълно непозната болест, с която не знаеха как и не можеха да се справят. Стреляха напосоки, докато налучкат каква терапия да приложат. Човечеството не можеше и не искаше да приеме за реалност
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо