“Сън” сънува “Тъй рече Ванга...”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5615341 www.24chasa.bg

Клати се светът, всичко ври и кипи, какво по-просто от това да вкараш предрешеност на събитията

Лично на мен ми е странно, че колкото повече напредват съвременните технологии, толкова повече избуяват всякакви пророчества за войни, глад, мор, край на света и предсказания, велики повече от великите географски открития. По мои спомени краят на света досега е настъпвал около 63 пъти. Първото пророчество, което чух и то се разпространяваше под сурдинка, беше обосновано с библейско писание. Може би защото

тогава Библията

в България не

беше настолна

книга

Там пишело, че ще се роди един жълт змей, който ще изяде червения змей. В Китай беше започнала “културната революция”. Бях 10-годишна и политически неграмотна, но попитах баба си, жена вярваща, та тя малко ядосано ми обясни, че подобни глупости в светата книга няма, както и не пише, дето краят на света ще настъпи през 2000-ата година. Запомних й думите, че сам Иисус е казал, че не знае кога ще настъпи Страшният съд и нека не вярваме в пророци и лъжепророци.

За баба Ванга по това време също се говореше много. Как и на кого за какво е помогнала. Обществена тайна беше, че милиция пази пророчицата от масата народ, търсещ разрешение на проблемите си. Никога не отидох при нея, въпреки многото възможности. Не искам да знам бъдещето си, а проблемите обикновено гледам да си ги решавам сама, както и сама си ги създавам. Четях сп. “Космос” и се ориентирах във всякакви земни и евентуално извънземни феномени.

Та след перестройката, когато се поотпушиха темите за зодии, предсказания и тям подобни, бях бая напред с материала. Джуна, Тамара и Павел Глоба, Богородица от Фатима, Нострадамус... От 1990 г. изпоизкупувах всякакви издания с преведени пророчества и с техните тълкования, които заливаха родния книжен пазар от нароилите се частни издателства. След като през 1992-1993-а атомна бомба не разруши Ватикана, ми беше ясно, че

много лесно

се наслагват

предсказанията върху вече действителни факти.

Досега поне никое пророчество за бъдещето не се е реализирало. Не отричам, че има хора, които “виждат”, просто аз не съм ги виждала. Чела съм достатъчно и за Слава Севрюкова, и за дядо Влайчо, и за Учителя Дънов, но известността на баба Ванга надхвърли пределите на България и ней се приписват сбъднати предсказания за какво ли не - от Пражката пролет до Брекзита. От години се говори, дето пророчицата казала, че жена ще спаси България, пък тая жена никаква се не види. Но всяка политичка, появяваща се на националната ни сцена, се припознава в спасителка. А ние чакаме.

В Русия Вангелия Гущерова е на особена почит.

Нормално е тя да обичаше тази страна, българите все пак са повече русофили, отколкото русофоби, предвид историческите връзки, славянството и християнството, които няма как да изтриеш. Предсказанието за Владимир, който ще спаси не само страната си, но и света, е нещо, в което милиони намират вяра, утеха и перспектива. Още повече, че Владимир е широко разпространено име.

От Ленин, през княз Владимир Светославич “Червеното слънце”, Жириновски, та до настоящия президент Путин.

“Славата на Владимир, славата на Русия” били думите на Ванга. Вижте, когато целият свят е объркан,

удавникът и

за сламка

се хваща

Наслагват се, наслагват се нещата и като се събере изреченото за чернокожия президент на Америка, който ще е последен, за изчезването на пчелите, за железните птици, които ще кълват високите сгради в Ню Йорк, за това как народът е лош, егоист, хората лъжат и не вярват в Бог, че брат срещу брата ще се обърне, майките ще захвърлят децата си... Нещо ново?

Още Ботев е написал “Брат брата предава” и в повестта “Земя” на Елин Пелин Еню убива брата си, да не се връщаме до Каин и Авел, това не е само тук, не е само сега, от памтивека тези неща съществуват.

Британският таблоид

“Сън” обаче

изби рибата,

както е модерно да се казва, позовавайки се на неизвестни до днес пророчества на баба Ванга.

Оказва се, че тя е предрекла и Брекзита, и разпадането на Европа до края на 2016 г. Произнесла се е, според нейни тълкуватели, и за двама близнаци, които на свой ред са спасители на света, и в тях припознават Доналд Тръмп и Борис Джонсън.

Естествено, че те не са баш близнаци, но като русоляви и докарващи го на подобен един на друг външен вид, ясно е за кого трябва да се гласува и на кого да се уповават на Запад. На Изток вече е ясно - виж по-горе.

Хубаво, ама кой точно ще е спасителят? Защото всеки тълкувател дърпа чергата към себе си. Да не би да се учудвате? Ние си чакаме предречената хубавица от години и вперваме взор във всичко, що е с пола, ако да се носи и в панталони. Ама сме търпелив народ. Седим и чакаме сбъдване. В крайна сметка едните пророчества са ни останали. Както се оказва - не само на нас, половината свят е в кюпа “Тъй рече Ванга”. Натопорчен е светът, клати се ЕС, всичко ври и кипи, какво по-просто да вкараш предрешеност на събитията. Удобно е.

Малко пророчества ви понаписах, които се тиражират от когото както му е удобно. И да не мислите, че се надсмивам, просто се опитвам да мисля рационално, защото ме е страх от международното положение и от самозабравили се политици и фанатици. Най-човешки ме е страх. Но и от Бога страх имам, а той е казал да не вярваме в друг освен в Него. Той по свой образ и подобие ни е създал, значи май се налага да мислим сами. Нещо, което за мнозина се оказва

трудна задача

Ще взема да се изруся и да се кандидатирам за президент, та поне едно гайле да отпадне. И от Андара до Лондон всички вестници ще пишат, че прогнозите на баба Ванга са от верни, по-верни, та ще настъпи едно всемирно ликуване и земята ще бъде рай. Ще бъде!

  • Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно. Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета