Петя Димитрова, журналист и парапсихолог: Брекзит е отдавна взето решение, Великобритания ще се разчупи като торта на парчета

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5617767 www.24chasa.bg
Петя Димитрова

Някой силно се нуждае от втора икономическа криза и бута света натам. Тя ще е помитаща, защото ще води до гигантски сблъсъци. Затова тези, които дърпат конците, първо отрязват надеждите на хората

 Петя Димитрова е известен журналист, писател, парапсихолог, изследовател. Главен редактор на в. “Свръхестественото”, който излиза от 1992 г.
Автор на над 30 книги, по-известните от които са “Коридорът на огледалото”, “Призраците от Алдебаран”, “Психотронната война”, “Нищо повече от Безкрайност”, “Ти ставаш неуязвим”, “Облачният шаман”, “Армагедон”, “Преводач на англеи”, “Алилуя за втората Земя”.
Председател на Будистка общност в България.

- Известният британски философ, професорът в Оксфорд и в Бостънския университет Роджър Скрутън оправдава избора на своите сънародници да излязат от Евросъюза. Пред френския вестник “Фигаро” той казва, че ЕС е политически проект, обречен на разпадане. Вие как смятате?

- Абсолютно вярно. Отдавна в месечните прогнози, които правя за вестник “Свръхестественото”, съм писала за такъв трус в Европейския съюз. Впрочем в такава прогноза бях предвидила, че действащият тогава папа Бенедикт XVI ще се оттегли от папския престол - нещо, което католическата църква не помни и не е по канон, но стана.

Тези прогнози са много надежден ориентир, информация от бъдещето. Направих справка - има такива прогнози още от 2013 и 2015 година, че ще има такова излизане на голяма държава от ЕС.

Първата и последващите информации, така формулирани, са силно негативни. Това са информации за разпад, тъй като той, уви, е все още по-присъщ на човешките общества. Все още някои човешки общества са ужасяващи, арогантни, алчни - вездесъщ е грабителски, хищнически модел. Макар че Европейският съюз като замисъл е великолепна и на пръв поглед благородна идея. Още Наполеон е имал подобни идеи, но тоталното обединение все не се случва, накрая всичко се обърква, както впрочем наблюдаваме, че става и сега.

- Във вашите прогнози често споменавате, че на планетата има един организиран хаос и особено за 2016 година казвате, че в годината на Огнената маймуна ще настъпи непредсказуем паноптикум.

- Щом говорим за организиран хаос, значи има кой да го организира. Организират го всякакви общества - донякъде тайни. Става дума за общества, които са популярни като световно правителство, или пък общества, които дърпат конците оттук и оттам.

Те дирижират нещата, доколкото им стига умът. А

умът им стига

обикновено до това

да опустошават

държави

В сегашния случай - и да преместват население от едно място на друго, видяхме го с бежанския поток, и да създават хаос. Цялата тази лавина от нещастни хора, прогонени и изметени от техните територии, измъчвани, бити, давени, унижавани - това е част от организирания хаос...

Изглеждаше невъзможно, но се случи. Тези, които правят това, притежават мощни средства. И винаги успяват, за съжаление. Затова и гласуването на тези 17 милиони британци да излезе страната им от Европейския съюз може да се разглежда и като резултат от организирания хаос. Те са сред хората, които усещат цялата тегоба на глупостите, които се случиха и за които говоря. Серия от нелепости, произведени от чиновници на ЕС, доведоха до тяхната съпротива. Но за мен това е организиран хаос и последствията няма как да бъдат други.

- Световни лидери и експерти говорят, че все пак Брекзит няма да има, че има варианти да не се стигне до отказ на Великобритания от членството ѝ в ЕС. Вие какво виждате във вашите прогнози?

- Това е решен въпрос. Подобни изказвания са по-скоро отклоняване на вниманието, опитват се да кажат, че ако има грешка, има и начин да се поправи. Но излизането на Великобритания е отдавна решено, обмислени са и последствията, а всичко друго е само печелене на време. Докато се стоварят други решения, които никак няма да бъдат добри, поне за огромна част от населението.

Кажете сбогом на идеята за равенство и братство. Свиквайте с доминантната роля на 1-2 държави, които няма и да я крият. Ще има печално срутване на идеята за всеобщност, равенство и братство. Ще има по-нататъшен срив. Това е.

- Тази страница вече е обърната и връщане назад няма?

- Обърната е. Процесът започна и доста играчи ще напуснат играта.

- Ще загуби ли Великобритания части от целостта си? Шотландия ще се отцепи ли?

- Доста скоро предстои това, няма какво да я спре и държавата ще се разчупи като торта на парчета.

- И ще остане една малка, малка Англия?

- Съдбата на всяка империя обикновено е такава.

Логичен край на всяка империя,

омаломощена от

собственото си

изтляващо величие

Защо казах, че човечеството не е постигало никога пълно и постоянно обединение - защото то не се е отучило да граби по-слабите. И защото, уви, винаги е едно и също - всички приказки за демокрация и справедливост маскират краденето от другите, надмощието над тях.

- Смятате ли, че примерът на Брекзит ще бъде последван и от други държави?

- Да, ще го видим като къщичка от карти. Гласове ще се чуят не само от държавите, които обичайно се споменават, но включително и от Германия и Франция.

- Е, звучи изненадващо, все пак Германия и Франция се смятат за стожерите на ЕС.

- Не и за доста много германци и французи. За управляващите може и да е изненадващо, но за голяма част от поданиците им, особено след бежанската криза и наплива на толкова много хора, всеки подобен референдум, ако им позволят, ще бъде като Брекзит.

- Освен политическите аргументи има ли пръст и годината на Огнената маймуна, внася ли тя допълнителен хаос?

- Маймуната е животно пъргаво, коварно - никога не се знае какво да се очаква от нея, защото ловко прикрива замислите си. Затова казвам, че е много добре подбран моментът за този референдум от онези, които са търсили резултата, на който сме свидетели. Точно такива години с тежки и непредсказуеми астрологически вибрации са най-подходящото време да манипулираш публиката. И тези хора, за които вече говорих, са много силни, мощни и каквото кажат, то се случва.

- В една прогноза пишете, че индексът на планетарното напрежение се покачва непрекъснато. Защо смятате, че в такава обстановка могат да се реализират крайни решения?

- Обстановката в света е много странна и напрегната. Постоянно сме на ръба на някакъв инцидент - дали в Близкия изток, дали в Украйна, дали в Прибалтика, или къде ли не. Инцидентите отварят вратата на конфликта, а оттам до Вратата на всеобщия планетарен Залез е една крачка.

Няма човек на планетата, който да не усеща това нарастване на напрежението. Той може да си го обяснява по всякакви начини - с безпаричие, банкови трусове, скъпотии, с невъзможност да се живее нормално. Всеки търси някакъв изход, а човечеството обикновено го намира, като се сбие с някого. По-лошото е, че всеки конфликт освен напрежението изчерпва и мотивацията ни за смислено съществуване. Когато лишите някого от надежда, че нещата ще станат по някакъв начин в някакъв момент по-приемливи, тогава ескалира напрежението. Затова тези, които дърпат конците, първо отрязват надеждите на хората, а после останалото само си тръгва. И вървят едни излудели тълпи с промивани мозъци, унижавани по всички възможни начини, тъпкани с отровна храна, поени с отровена вода, дишащи отровен въздух... Нищо от това не се поправя, а и вече няма как и може би е малко късно да скочим срещу начина, по който се съгласихме да живеем, тук няма да ни помогнат никакви антидепресанти. Това е този организиран хаос, за който говоря.

- От “Морган Стенли” обявиха, че фактическото излизане на Великобритания от ЕС ще приключи към 2019 г. Вие кога го виждате времето?

- По-рано ще се случи. Преговорите ще продължат не повече от една година и 4 месеца. Ще го направят бързо, всички имат сметка от това, колкото и да изглежда странно.

- Ще си запази ли Великобритания някакви привилегии, ще успее ли да си ги отвоюва - например свободния европейски пазар, свободното движение на хора?

- Всичко това, за което споменавате, ще се редуцира в някакъв аспект. Принципно донякъде ще остане като пожелание, като някакъв тип модел, но се намесват други условия, цялата тази система продължава да стои, само че ще бъде с много ограничения.

- Да, очаква се голяма строгост от преговарящите от страната на ЕС, за да не се дава пример за други желаещи да се отцепят от съюза. Но ще се върна към експертите - някои от тях вече говорят за нова финансова криза. Вие от доста време говорите за финансова и икономическа криза, която ще бъде по-мощна от тази през 2008 г. Виждате ли още такива индикации и има ли връзка с Брекзит?

- Кризата не се задава, тя е започнала. Брекзит е допълнителен ускорител, инспириран фактор.

Някой се нуждае от

втора гигантска

икономическа криза

Тя ще е помитаща, защото ще води до гигантски сблъсъци. Светът е воден към тях. А хората кога се вдигат на бунтове и революции - когато им вземат хляба и сигурността. Това е икономическата криза. Затова говоря за дирижиран хаос - изглежда, че всичко става случайно, но не е така. Така че кризата вече е започнала и ненапразно всички купуват злато - Китай, Русия...

- Още от януари пишете, че годината ще е с постоянни политически трусове, трудно търпимо напрежение и резки завои в поведението на водещи държави. Ще дам пример, че Турция много бързо оправи тежко влошените си отношения с Израел, че Анкара се извини на Москва за сваления самолет, макар Ердоган да се кълнеше, че това никога няма да стане, а след това Путин пусна руските туристи към Турция... Флуктуации в поведението на големи държави, за които няма обяснения. Но вие пък давате обяснения с глобалния план, как става това?

- Глобалният план показва, че по принцип нещата са предсказуеми. Може да се изважда всякаква информация за бъдещето, защото тя съществува. Моят опит говори, че винаги има само един вариант - няма пет, нито двеста. И идва въпросът за разчитането на тази информация - мнозина може би донякъде биха могли да получават някаква информация за бъдещето, важното е обаче тя да се разчете правилно.

- Тук ще ви върна назад във времето - 20 дни преди да потъне най-модерната руска атомна подводница “Курск”, вие бяхте направили следната прогноза: “Авария и гибел на атомна подводница в Баренцово море.” “Курск” потъна на 12 август 2000 г. “24 часа” писа тогава за вашата прогноза - в края на август вие казахте, че на подводницата е избухнал пожар. Това се потвърди много по-късно от разследването. На такава информация ли разчитахте?

- Да, такава беше прогнозата и, за съжаление, се оказа вярна. После се появиха всякакви спекулации, но аз продължавам да твърдя, че става дума за авария и пожар на борда на подводницата.

- Къде виждате България в тези световни катаклизми?

- Ако я сравним със светулките в една гора, светлината на светулката започва да изтлява - ей такова виждам положението на България.

Не казвам, че просто ще изчезнем, то ще стане от само себе си. Говоря за важните неща - за това, че една нация я има, когато знаеш, че другите стоят зад теб каквото и да ти се случи, навсякъде, независимо колко пръснати по света сме. Когато важи мускетарският девиз “Един за всички, всички за един”, когато се уважават истинските таланти, онези, които могат да анализират и осмислят действителността, когато презрем всякакво клюкарене, обезсмисляне на чуждите успехи...

Иначе не си заслужава, такова съществуване е мъчително. Защото я няма спояващата магия, изчезнала е, прогонили сме и сме отвратили с поведението си духа на нацията.

- Всеки се спасява поединично, предимно като си изпраща децата в чужбина. Колежка сподели, че познава българи с английски паспорти, гласували за Брекзит. Нещо като онази приказка: Не искам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле... Настанил съм се тук, на Острова, не искам да идват други, да ми пречат.

- Сигурно е така. Това е безумно и безпаметно. Когато го няма единният дух, ти не държиш на другите и другите не държат на теб. Няма друга дума за това, освен разпад, изтляване. Но нашенският е настъпил много преди Брекзит.

- След толкова мрачни перспективи има ли разумни и добри варианти за изход от тази световна бъркотия?

- Има, но за съжаление те са шокиращи и странни, поне засега. Съществува един оптимистичен вариант - казва се Квантов преход. Дълго е за обяснение, но този преход означава

скок на планетарното

съзнание,

само че зорлем,

с нещо като ритник, но всъщност е последна милост на този, който е създал нашия свят. В този преход се отварят нови възможности, нови способности на онова, което сега е блокирано в мозъчната кутия на човека. Квантовият преход отдавна е предсказан точно като някакъв съществен изход от всеобщото планетарно униние и оглупяване. Но за тези, които го осъзнаят. Те биха могли да реформират планетата, да поведат хората от всякакви раси и религии след себе си. Говоря за хора с ново съзнание, които се отличават от голямата сива маса, тъй като бяха положени много усилия човечеството да се превърне в сива маса. И то се превърна. Защото така е удобно. Има такъв изход - на една ръка разстояние.

- Това означава днешните лидери на света тотално да се сменят с нови хора.

- Това е - ще бъде чудо, но в годината на Огнената маймуна и това е напълно възможно.

  • 8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    8 жертви на пътя само за ден, а идва и черният август

    Тежките катастрофи с много жертви зачестяват, само за понеделник осем души загубиха живота си при пътни инциденти. Пътна полиция отчете, че само през юли 50 души са загинали при катастрофи на пътя у нас. Продължават и драстичните нарушения - последният пример е от Пловдив, където 32-годишен мъж от Бургас бе хванат зад волана с рекордните 4
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо