Европа, събуди се!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5652878 www.24chasa.bg
ОГНЯН МИНЧЕВ

Войната в Европа и за Европа взе нови жертви в деня, в който празнуваме най-значимата дата в създаването на модерния свят - 14 юли.

Варварите ни напомниха още веднъж, че тяхната цел е унищожението на свободата. Свободата да мислим, да живеем и да общуваме помежду си като отговорни, разумни и милостиви човешки същества.

Ние трябва да използваме даровете на Твореца - нашите права, нашият разум и нашата способност да различаваме добро от зло - за да се организираме и да изметем варварите на боклука на историята: там, където вече се търкалят останките на други варвари, осмелили се да посегнат върху човешката свобода - нацизма, болшевизма... Европа, събуди се! Нищо политическо не е коректно. Войната е най-некоректното преживяване от всичко. Ако не се организираме подобаващо, за да унищожим заплахата, която тегне върху нас - гневът ще бъде заменен от отчаянието. Тогава Ориана Фалачи и Мишел Уелбек ще се превърнат в нашите пророци от последните дни на Европа.

(От фейсбук)

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,