Европа, събуди се!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5652878 www.24chasa.bg
ОГНЯН МИНЧЕВ

Войната в Европа и за Европа взе нови жертви в деня, в който празнуваме най-значимата дата в създаването на модерния свят - 14 юли.

Варварите ни напомниха още веднъж, че тяхната цел е унищожението на свободата. Свободата да мислим, да живеем и да общуваме помежду си като отговорни, разумни и милостиви човешки същества.

Ние трябва да използваме даровете на Твореца - нашите права, нашият разум и нашата способност да различаваме добро от зло - за да се организираме и да изметем варварите на боклука на историята: там, където вече се търкалят останките на други варвари, осмелили се да посегнат върху човешката свобода - нацизма, болшевизма... Европа, събуди се! Нищо политическо не е коректно. Войната е най-некоректното преживяване от всичко. Ако не се организираме подобаващо, за да унищожим заплахата, която тегне върху нас - гневът ще бъде заменен от отчаянието. Тогава Ориана Фалачи и Мишел Уелбек ще се превърнат в нашите пророци от последните дни на Европа.

(От фейсбук)

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.