Европа, събуди се!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5652878 www.24chasa.bg
ОГНЯН МИНЧЕВ

Войната в Европа и за Европа взе нови жертви в деня, в който празнуваме най-значимата дата в създаването на модерния свят - 14 юли.

Варварите ни напомниха още веднъж, че тяхната цел е унищожението на свободата. Свободата да мислим, да живеем и да общуваме помежду си като отговорни, разумни и милостиви човешки същества.

Ние трябва да използваме даровете на Твореца - нашите права, нашият разум и нашата способност да различаваме добро от зло - за да се организираме и да изметем варварите на боклука на историята: там, където вече се търкалят останките на други варвари, осмелили се да посегнат върху човешката свобода - нацизма, болшевизма... Европа, събуди се! Нищо политическо не е коректно. Войната е най-некоректното преживяване от всичко. Ако не се организираме подобаващо, за да унищожим заплахата, която тегне върху нас - гневът ще бъде заменен от отчаянието. Тогава Ориана Фалачи и Мишел Уелбек ще се превърнат в нашите пророци от последните дни на Европа.

(От фейсбук)

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,