Да няма спирала на насилие

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5652916 www.24chasa.bg

Позицията на България ще бъде да пледира активно пред Турция, пред европейска и световна общност да няма ескалация на насилие оттук нататък, каза здравният министър Петър Москов по bTV по повод събитията в Турция. Едното което не трябва да се случва в Турция е ескалацията на насилието, на реванша. За България е изключително важна ясната, стабилна и конституционна власт в Турция, подчерта Москов.

На въпрос за турския му колега, който първи повдигна дебата за връщане на смъртното наказание там Москов отговори: Моят апел към колегата ми от Турция е - това, което се случи, колкото и ужасяващо от гледна точка на конституционните норми в която и държава да е, да не доведе до ескалация и до спирала на насилие. Не може насилието да бъде лекувано с друго насилие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо в други страни колите са повече, а катастрофите - по-малко

    Стряскаща статистика публикува Евростат - България е първа в Европейския съюз по смърт при катастрофи. У нас смъртните случаи са 64 на 1 милион жители, докато средното за ЕС ниво е 23 такива случая - почти три пъти по-малко. И то при условие, че в България броят на колите е най-малък на глава от населението сред европейските страни.