Как да спрем изнасилвача педофил

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5807385 www.24chasa.bg

Щом някой с 14 присъди
продължава да извършва
престъпления, трябва
тотална промяна на
наказанията

ЩО ЗА ИЗВЕРГ трябва да си, за да изнасилиш малолетно дете?

Що за тотална десоциализация стигаща до пълна социална деградация, трябва да имаш?

Трите деца от дома за деца от семеен тип “Люлин” са излезли от дома. Това все пак не е затвор. Не е престъпление да излезеш.

Друг е въпросът, че някой е проспал излизането им. Но е факт, че такива случаи на излизащи деца, които се губят по няколко дни, има в цял свят.

Няма съвършена социална система с денонощен безотказен контрол в социалните домове. Все пак това не е затвор със строг режим, че да е почти невъзможно да излезеш. Още повече това са деца – с мечта за свобода, с интерес към външния свят.

Изнасилвачът на едно от излезлите от дома малолетни момичета - Йордан Георгиев, е осъждан 14 пъти за кражби и грабежи. Той е един от многото примери, че нашата система за изпълнение на наказанията не само че не превъзпитава извършителите, но и ги

подготвя за траен

престъпен живот

Именно в затвора дошлите за първи път се научават от професионалистите как да станат закоравели престъпници рецидивисти.

Кражбата се преживява. Грабежът - по-трудно, но и той се преживява.

Но изнасилването на едно дете му оставя травма за цял живот. Поради това наказанието в тези случаи трябва да е много по-въздействащо.

Присъдите в такива случаи не са леки. Но както показва практиката, те не променят нещата. Като се увеличи наказанието – нищо различно няма да се случи след освобождаването.

По света за педофилите има много положителен натрупан опит.

Първата конкретна за изнасилвачите опция е да лежат по-малко в затвора, като се подложат на доброволна стерилизация.

Ами след като е доброволна, след като става въпрос за изнасилване на дете – нека

да го въведем

в нашето право

Още повече – дали е полезно за обществото такъв човек да има деца? Вероятно е неговите деца също да бъдат сексуално малтретирани и след това да станат бъдещи престъпници. Никое общество няма нужда от такава перспектива.

Това, че някой има 14 присъди и продължава да извършва престъпления, означава, че трябва да се промени тотално начинът на изпълнение на наказанията.

Места в затворите няма.

България е бедна и

не може да

издържа

затворниците си

Тогава трябва да се отиде към друг начин на изпълнение на наказанията. Няма да струва чак толкова скъпо постепенно, с помощта и на европейски субсидии, да се направи така, че всеки затворник в затвор от закрит тип да е в отделна малка килия и да се вижда с другите затворници в ограничени периоди от време под пълен контрол - само на разходка, на професионално обучение или образование. Изолацията е тежко наказание. Затова сроковете на лишаване от свобода може да са по-малки. Тази изолация би била безсмислена, ако на затворника не се оказва социално и психично въздействие – с подходящи филми и книги.

Един малък монитор и книги на старо са доста евтини вещи. Поставен в изолация човек, без социално въздействие, просто ще изперка и резултатът ще е обратен.

Най-мощното въздействие на държавата би било тя да вземе в ръце недопускането на липса на грижи за децата.

Като първа мярка – даване на детски и социални помощи само ако децата имат успех поне среден 3 в училище и до трети клас да могат да четат, пишат и смятат.

И сега има изискване за ходене на училище, за да се получават социални помощи, но практически

контролът е

много занижен

и всички родители маргинали намират начин да получават социалните си помощи.

И още нещо – много деца са изнасилвани и сексуално малтретирани, но ги е срам да кажат на родителите си и близките си. Поради това при изнасилване на непълнолетни следва значително да се продължи давностният срок за търсене на наказателна отговорност при изнасилване или блудствени действия.

Имам например позната, която като малолетна и непълнолетна е сексуално малтретирана от учителя си по танци, който все още си е учител и още работи с малолетни и непълнолетни.

Не бива това да се допуска, защото се сгромолясва животът на много хора, които не могат да превъзмогнат тези посегателства.

По едно време в София имаше двама изнасилвачи с кола, които отвличаха от по-тъмните улици непълнолетни момичета и след като ги изнасилеха, им даваха пари. Още не са хванати, а кой знае колко са пострадали от това. Изброяването може да е много дълго.

Всяка жена иска да е женствена и привлекателна и не трябва да се срамува да е такава и не бива да бъде осъждана, че е такава. Ние все пак сме европейска цивилизация.

Но това изисква държавата и всеки от нас да полага много повече усилия

да пази нежната

половина на

децата ни

Защото ненормалници, които не могат да си намерят жени по нормален път или които не могат да имат нормални отношения с жени, има много. И не намаляват.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Спирайте коли, но само ако цапат много

    Надали има някой, който да смята, че идеите, залегнали в стратегията за чист въздух, няма да предизвикат силни дебати. Особено предвидените забрани за внос на стари дизелови автомобили и ограниченията за движението им в градовете. Защото всяка забрана води до обществено недоволство. А в държава с не особено висок стандарт на живот,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в