Български лумпени в Берлин

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5937325 www.24chasa.bg

Лумпени като тези, които без абсолютно никаква причина нападнаха младо момиче в метрото на Берлин, виждаме всеки ден - добре “наквасени” и агресивни в трамвая в София, каращи в насрещното на магистралата, нападащи възрастни хора по селата. Няма никаква разлика между едните и другите - все човешка измет, която не се вълнува от никакви елементарни правила.

С една малка подробност - заради българските бабаити в Берлин сега и Германия, и Европа пак ще имат повод да говорят за “българска следа”. Досущ като в покушението над папа Йоан-Павел Втори и убития писател дисидент Георги Марков с прословутия български чадър. Да прибавим и идиотщината с кражбата на костите на Чарли Чаплин, в която бе участвал българин.

Поводите и фактите може да различни, но срамът е неизбежен. Световният резил - също. А някогашният Бай Ганьо, от когото се срамувахме заради дисагите и мускалите с розово масло, върви към тотална деградация, станал е редови лумпен. Каквито светът не иска да търпи.

  • Тръгнем ли твърдо към еврото, ползите са много

    Тръгнем ли твърдо към еврото, ползите са много

    България е на финала за влизане в чакалнята на еврото.  Има много причини за гордост с това постижение, защото то би ни донесло само ползи. Икономиката ще стане по-конкурентна, което води до по-високи доходи и стандарт на живот. Ще последва вдигане на рейтинга, което ще доведе ще повече инвестиции. Има и чисто финансови ползи - достъп до