Ако Тръмп завие към Москва, къде ще бъдем ние през 2020 г.?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5939401 www.24chasa.bg

Повлиян от вътрешно-политическата емоционална вълна на “Америка преди всичко”, Тръмп ще даде зелена светлина на безусловно сдобряване с Москва, пренебрегвайки “периферни” проблеми като Украйна, Сирия или хибридната война срещу беззащитния като система за сигурност Евросъюз.

Несъмнено Кремъл ще му се отблагодари по стар свой обичай - чрез засилване на арогантността и експанзионизма на международната си политика.

Някъде към 2019-2020 г. Тръмп ще се усети какво е направил. Ще трябва да вземе завоя към безкомпромисно сдържане на нарасналите апетити на Москва.

Въпросът, който ни вълнува, е - къде ще бъдем тогава ние?

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в