Хванеш ли се на хорото със Зелените, ще трябва да платиш и цената

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6062099 www.24chasa.bg

За съжаление, който се е хванал на хорото с Петко Ковачев, ще трябва да плати и цената за това. Зелените се борят на всички избори, за да достигнат един процент. Понякога успяват, по-често - не.

Фактът, че сега им е паднало да се коалират с ДаБГ - нова партия, но със значително по-висок потенциал от този, който те имат и ще имат в обозримо бъдеще, очевидно ги кара “да миришат кръв” - ако използваме терминология за описание на океанските хищници.

Тези, които осуетиха регистрацията на ДаБГ, са си дали сметка за благоприятния за самите тях ефект - нова формация без особено голям опит, която трябва да се коалира с други партии, за да участва в изборите. ДаБГ се отказа от коалиция с “Нова Република” именно за да избегне подобни партньорски изкушения.

За съжаление, сега ще ги изпита може би в по-неприятна форма.

Публикацията от 16 февруари в “24 часа”

Но нека гледаме на нещата от положителната им страна - ако успееш да се разбереш със Зелените, значи ще успееш да се разбираш и с всички останали.

(Във фейсбук - коментар на публикацията на “24 часа” “Зелените скочиха на Христо Иванов: Водач в София за нас, или потъваш”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
  • Направо да вземат колата за каране в аварийното

    Да се изпреварва отдясно през аварийната лента на магистралите, стана популярно през последните няколко години. Така някои тарикати си мислят, че ще стигнат по-бързо, като избегнат малки задръствания на пътя или пък просто не искат да чакат, докато някой тир изпреварва друг камион или автобус. Последствията от подобно поведение на пътя обаче
  • За насилника отпуск няма

    Трябва да се увеличат наказанията за престъпление срещу личността МНОГО тъжно, грозно и опасно е, че вълната от престъпността, която залива държавата, се оказва без отпор. Причините за това, което вече е като отворен дух на бутилка от ада, са много - бедността на хората, бляскавият живот, който изкушава мнозина, а за други е недостъпен,