Сега или никога няма да спрем боклука на Запада

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6094071 www.24chasa.bg

Решението на земеделския министър Христо Бозуков България да подкрепи искането на Вишеградската четворка за забрана на храните второ качество за източноевропейските пазари е безспорно правилно.  И дори малко позакъсняло. Защото сега водещи по темата са Чехия, Словакия, Полша и Унгария, докато ние се включваме постфактум. В същото време България още през 2011 г. поиска да се спре този двоен стандарт, но тогава еврочиновниците деликатно ни отказаха. Просто не получихме подкрепа отникъде. И 6 години - нищо.

Сега ситуацията е различна. Словаците, докато бяха начело на Еврокомисията, поставиха темата, подкрепиха ги съседните им държави. От 1 януари 2018 г. България поема председателството на ЕС и еднаквото качество на стоките може да е основен приоритет. Така че сега или никога няма да спрем да ядем боклуците на Запада. Вече имаме широка коалиция и трябва да бъдем настоятелни. Освен че е вредно за здравето, Европа на две скорости и на първо и второ качество е обидно.

  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар