Красимир Каракачанов: Коалицията ни е примерът за обединяващ патриотизъм

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6122624 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов е лидер на ВМРО. На тези избори партията му участва в коалицията “Обединени патриоти" заедно с НФСБ и “Атака”.

Крайно време е неоосманистката партия ДОСТ да бъде забранена

- Г-н Каракачанов, как ще коментирате призива на Ахмед Доган за обединяващ патриотизъм?

- Специално аз лансирам този призив от 20-ина години - откакто се занимавам с политика. И именно на базата на този патриотизъм трите партии - НФСБ, ВМРО и “Атака”, се обединихме и показахме висок резултат на президентските избори. За нас гласуваха 600 000 българи.

- Смятате ли, че така почетният лидер на ДПС отваря врати за коалиция с патриотични партии, както твърди Борисов?

- Бих се радвал, ако и Борисов, и Нинова изповядват нашия патриотизъм, защото той би отворил вратите за по-активна комуникация между българските партии. Но за да не останат все пак някакви съмнения, заявявам още по-ясно и още по-категорично - ние коалиция с ДПС няма да правим.

Не търся в думите на Борисов някакъв особен подтекст. Но само ще му припомня, че автобусите с изселници и натискът на турската държава по избори продължават вече 20 г. През това време основни партии се правеха на ощипани госпожици и като че ли нищо не забелязваха.

- Какъв тогава трябва да е отговорът на България на турската агитация в полза на ДОСТ?

- Първо - изгонване на турския посланик Сюлейман Гьокче. Второ - възпрепятстване на тези над 1000 автобуса с български изселници, които се готвят да дойдат в България за вота. Това е точно обратното на позицията, изразена от вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев. Аз съм дълбоко смутен от факта, че именно български генерал, какъвто е Янев, с лека ръка отваря портите на крепостта България. Затова съм категоричен: крайно време е да се наложи забрана на неоосманистката партия ДОСТ!

Отдавна настояваме да се забрани и финансирането на религиозните вероизповедания с пари от чужбина. Освен това всички проводници на неоосманистката политика на Реджеп Ердоган трябва да бъдат екстрадирани, а ако са български граждани - задържани и подведени под отговорност.

И не на последно място - тъй като Турция забранява двойното гражданство, но само за българските изселници прави изключение, нашето правителство трябва да отговори по реципрочен начин. А именно - да премахне двойното гражданство по примера на Турция и да даде 1 г. срок на нашите изселници да си изберат гражданство. Така със сигурност ще спрат потоците от автобуси по изборите. - А тръгнаха ли вече тези автобуси?

- Тръгнаха, и то масово. Моята информация е, че само за три дни - сряда, четвъртък и петък, през ГКПП Капитан Андреево са минали 30 препълнени рейса - т.нар. извънреден превоз. За същото време границата са пресекли и 50 автобуса по редовни линии, които обикновено са полупразни, но сега и те са препълнени. Така само за 3 дни у нас са влезли 4500-5000 души. А до вота има още цяла седмица.

- Тъй като сега напрежението е с една степен по-високо, няма ли опасност да пламне искра, която да разпали огън?

- Ако говорим за искра, тя се пали не от нас, а от Турция, която методично финансира мюфтийствата чрез Дианета и упорито притиска имамите да агитират за ДОСТ. Това, което ние правим, не е подпалване на огън, а напротив - с действията си хвърляме кофа студена вода, за да отрезвим натрапниците.

- С какво сегашната предизборна кампания се отличава от президентската? Какво ново научихте за себе си при тези срещи с избиратели?

- Усетих с всичките си сетива, че хората са все повече раздразнени. Те очакваха, че след президентските избори политиците ще си вземат поуки и ще почнат да решават проблемите на държавата. Какво искат хората - да се вземат спешни мерки за вдигане на пенсиите и заплатите, полицията да пресече ширещата се битова престъпност, да се реформират здравеопазването и образованието, да се направят решителни крачки за икономическо възраждане.

Затова обаче партиите трябва да седнат на една маса и да се разберат по основните въпроси на деня. А не непрекъснато да се делят, плюят и мразят. Това на хората отдавна им омръзна, търпението им вече е тотално изчерпано.

И ако българските политици и сега не разберат това, нищо чудно от радикални искания българските граждани да преминат към радикални действия.

 Парламентарни избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
  • Нерде Павликени, нерде Банкя? Глупостите станаха много

    Публичното говорене на глупости в сградата на парламента става голямо и опасно! Тая държава няма да се оправи никога, ако измишльотини се продават като неоспорима истина. Вчера депутат от БСП обяви, че шефът на разузнаването бил братовчед на Бойко Борисов, правейки дебел намек, че на това дължи кариерата си.
  • Освободете тв блоковете от политиците!

    Такова чудо като нашето - от сутринта ефирът да ни облъчва, го няма никъде по света ТОВА от сутринта по телевизиите хората да слушат някой да им морализаторства, е най-жестоката психоатака, която може да им бъде причинена от ефира. Докато бързаш да си оправиш детето за училище, от екрана да ти струят алармиращи феромони,